В новия си сайт „Сдружение Азбукари” представя българи, които променят историята и самочувствието ни като нация.

Къде в оформянето ни като етнос са „изчезнали” траките? Наследили ли сме техни гени и в какъв процент? Вярно ли е, че по нашите земи е съществувала древна цивилизация, дала тласък на европейското и световно развитие? Как България да тръгне по пътя на възхода? Как да се освободим от негативизма и ниското си самочувствие като нация? На тези и подобни въпроси дава отговор новият информационен сайт на патриотичното „Сдружение Азбукари” www.azbukari.org , който тръгва на най-българския празник 24 май.

Новата медия ще акцентира върху статии и новини с предимно патриотична насоченост, които повдигат самочувствието ни като българи, критикуват грешките ни и предлагат идеи за по-доброто ни развитие като нация и държава. Редактор на патриотичния сайт ще бъде известният журналист Боряна Антимова, която от години търси и публикува истории на успели българи у нас и по света.

В патриотичната медия за пръв път ще бъдат събрани на едно място статиите на журналиста, общественик, будител и създател на „Сдружение Азбукари” Цвета Кирилова, които тя публикува от години в социалните мрежи. В тях лицето на европредседателството ни критикува, вдъхновява и зове българите да се хванат заедно за една по-бърза и качествена промяна в мисленето и действията, която да доведе до цялостна промяна на манталитета, самочувствието и развитието ни.

Сайтът “Азбукари” ще публикува предимно статии и новини на патриотична тема.

Цвета Кирилова: „Мотото ни е „България може!”

„Нашата цел е чрез новата медия да направим мост на положителните мисли и задграничен трансфер на постиженията на българите – както на тези извън България, така и на тези в Родината – казва Цвета Кирилова. – България все повече се нуждае от градивно отношение, от разбиране на човешките проблеми и нужди, от съпреживяване на емоциите. Имаме нужда от обновяване, от пречистване на системите, за да потече чиста вода от извора на познанието, който да захрани резервоара на надеждите на хората и да изпъстри житейския ни път с енергия за творчество, съграждане, милосърдие и подкрепа.

Как да не се вдъхнови човек от успехите на талантливите деца и българските учени, които, учещи и работещи при скромни условия, показват завидни резултати на света?! Това са титани на човешката мисъл, гении, на които вече отдавна е дошло време да им се проправи път, за да се погрижат за сигурността на България! Казвам сигурност, защото благодарение на научните постижения и успехи на надарените българи в различни области ние можем да се погрижим за модерно, високотехнологично здравеопазване и образование, за открития, които биха могли да бъдат от помощ на много хора по света!

Националната сигурност се състои в това, да използваме целия човешки капитал, за да направим България сигурно място за живот в прогресивна и емоционално чиста среда. Национална сигурност е да помислим и да взимаме решения, които да не се отнасят само за момента или за кратък период от време, а да се съобразим със стратегията на предците ни, да удължаваме живота на България за хилядолетия. Националната ни сигурност е и това да има България и българи след хиляди години.

Не можем да мислим само за мига, не можем да не порицаване грешния политически подход: “След нас и потоп”! Наша отговорност е да уважим делото и да съхраним труда на хората преди нас, дали живота си за Родината. И това не е просто клише, а отговорност, че някога в бъдещето ще се родят следващите поколения българи! Не сме важни само ние, а тези преди нас и тези, които ще създадем и възпитаме след нас.

Ние имаме нужда да се пречистим и преродим във вътрешен план и да направим подвиг отново, за да покажем, че има смисъл да живеем в баланс и да изтъкваме предимствата на познанието на света. Българите имаме мисия и тя е да постави основите на нещо ново и различно, което ще даде вътрешен мир на обществата и ще изяви човешката добродетелност!

Как да не съм горда с постиженията на 12-годишния Константин Гаров от бургаската природо-математическа гимназия “Акад. Никола Обрешков”, който спечели златния медал на Световното първенство по математика в Тайван! Той изненада журито с познанията си по теория на числата и комбинаторика. Даваме ли си сметка?! Нашето момче е номер едно в света! А знаем колко много деца чакат подкрепа на държавата и бизнеса, чрез модерни условия, за да преобърнат визията на България, а защо не и визията на света към по-добро!

Дошло е времето за изява на смелите, борбените, знаещите, можещите, защото такива заложби има у всеки един българин и много от изявилите се досега са го показали преди нас… Днес някои правят всичко единствено и само за себе си! Така в цялото не се живее! Когато си сам, не си никой! Затова е необходимо обединение и единение на всички съзнаващи, осъзнаващи и будни българи. Доброволно, по собствено желание и с чиста съвест да се присъединят към тази всенародна велика кауза за излизане на светло и даване на простор за работа на старата българска духовност! Каузата на „Сдружение Азбукари” и „Единение Българи за България” е да дадем кураж на обществото, защото ние можем. Ето защо и мотото ни е „България може!”

Дерзайте, скъпи приятели, съмишленици и родолюбци! Българинът може всичко, щом искрено го пожелае. Няма невъзможни неща. Българският дух е силен и жив, и очаква съдействие, за да живее България! Бъдете Човеци, бъдете Българи! Смисъл има само любовта към семейство, Род и Родина!”

„Променяме България”: истории на родолюбци с уникални идеи и проекти

В новата рубрика на www.azbukari.org „Променяме България” Боряна Антимова представя българи от страната и чужбина, които с идеите и проектите си променят родината към по-добро. Тя насочва вниманието си към хора, които знаят, че истинското родолюбие не търпи площадните празнословия, политическите игрички, демагогията и еснафските сметчици на дребно; които са убедени, че да обичаш родината означава да правиш нещо смислено и променящо я към по-добро, и го правят; съвременните герои и будители, които вярват, че личният пример е най-добрият начин да вдъхновят и увлекат сънародниците си за градивни дела.

Павел Серафиов.

В първото интервю тя представя изследователя Павел Серафимов, който повече от 30 години се рови в големите световни книгохранилища и преобръща историята, както той казва, „с главата нагоре”. Серафимов доказва, че сме наследници в голям процент на гените на траките и, че България е люлка на най-древната цивилизация. Откритията на изследователя до такава степен скандализират научни корифеи и крайни патриоти, че е принуден често да сменя държави и да живее в полунелегалност заради заплахи.

Визионерът и специалист по възобновяеми източници на енергия Йордан Иванов за пръв път ще представи пред читателите на www.azbukari.org уникалния си проект за независими енергийни селища, които значително ще повишат стандарта на живот на българите и ще им позволят да живеят като свободни хора.

Мисията на неправителствената организация „Сдружение Азбукари”, създадена през 2012 г., е да развива социалната интеграция, да насърчава и подкрепя талантливите деца и да ги вдъхновява да не изоставят мечтите си. „Сдружение Азбукари” създаде първата в България комбинирана общодостъпна детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. На нея стотици деца с различни физически увреждания играят заедно със своите връстници в адаптирана среда, отговаряща на всички европейски стандарти. Успешният проект за социална интеграция беше продължен със строителството на такива площадки и във Велико Търново и Бургас.

Основният екип на „Азбукари“: Цвета Кирилова (председател), Яна Трендафилова (главен координатор) и Антон Кирилов (координатор).

„Сдружение Азбукари” доказва, че е инициативна организация, която умее да събира хора с разнообразни интереси, образование и професии, обединени от идеята да помагат и да подобряват условията на живот на децата. Повече от 1000 деца участват в две последователни издания на фестивала на толерантността „Вярвам в теб!” – 2012/2013. Сдружението реализира и два национални конкурса за рисунка и няколко благотворителни концерта.

На Националния празник 3 март многохилядно хоро обиколи планетата, като символ на единението на всички българи у нас и по света в инициативата „Пробуждане с хоро“, която за трета поредна година организира “Сдружение Азбукари” заедно с „Единение Българи за България“. В каузата се включиха родолюбци от над 80 населени места у нас и по света.

Всички проекти на „Сдружение Азбукари” са уникални и по нетрадиционен начин стимулират креативното развитие на децата. Детската карта на България „Обичай Родината“, създадена с атрактивни илюстрации от художници, насърчава любознателността на децата в основните училища с модерен образователен подход, съставен от 11 теми. Картата е подарена на 3 500 училища в цялата страна.

„Букварино“ е уникална патриотична игра и урок по родолюбие и игрознание. Състои се от 60 карти за игра, на които са изобразени бележити личности от българската история, описани подробно със свои характерни и значими дела.

Вяра, на 2 г. и 2 месеца от Стара Загора, разпознава портретите на историческите личности в “Букварино”:

Малката Вяра и "Букварино"

Здравейте,Казвам се Гергана Янева и искам, като Ваш съмишленик, да изкажа Благодарност на сдружение Азбукари за Вашите инициативи. Прекрасни дела вършите. И искам да Ви покажа как с Вашата семейна игра „Букварино“ занимавам моята дъщеря. Моето момиченце се казва Вяра, на 2 г. и 2 м. от Стара Загора. Играта е подарък от нейната баба. Бях гледала подобно клипче на дете на същата възраст и реших да пробвам и с моето детенце. Тя е много възприемчива и бързо ги учи. Тези личности сме ги научили за 5 дни, по 10 минути всеки ден. Като вече тя сама изявява желание всеки ден, сутрин с кафето на мама, да учим по една нова личност и да преговаряме старите.==> http://www.azbukari.org/new/bukvarino/ <==Сдружение Азбукари пожелава много успехи и щастие на семейството! България има бъдеще с ученолюбиви деца като малката Вяра.

Публикувахте от Азбукари в 27 март 2018 г.

Съвременната патриотична училищна стая „Креативни мислители”, създадена в училище „Димитър Благоев“ във Велико Търново, предлага иновативна среда за интерактивно обучение на учениците. Планира се втора такава стая в селище в Софийска област.

Проектът „Креативни мислители“ в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново.

Нов прочит на истинската българска история е издадената от „Сдружение Азбукари” книга „История на славните българи“ с автори Павел Серафимов и съмишленици. Богато илюстрованото издание представя абсолютно непознати факти от древната ни история.

Корицата на “История на славните българи”.

Наскоро „Сдружение Азбукари” реализира и образователния проект „Детска карта на света”. Уникалното учебно пособие, илюстрирано богато от художници, обединява в едно животинския и растителен свят на планетата. Картата е ценно помагало в ранното детско обучение за развитие на детската наблюдателност и любознателност.

 

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>