За пръв път България излъчва реален силен претендент за голямата награда на The Venture от $750 хиляди – Bee Smart Technologies. Върви онлайн вот на публиката.

Сергей Петров, автор на проекта и съосновател на Bee Smart Technologies. Сн. The Venture.

Сергей Петров, автор на проекта и съосновател на Bee Smart Technologies. Сн. The Venture.

kare_pokolenieY

За пръв път България излъчва реален и много силен претендент за световната награда на The Venture – 750 хиляди долара.

Младите предприемачи от Bee Smart Technologies се конкурират в онлайн гласуване с 26 стартъпа от цял свят за средства, които ще им дадат възможност да внесат позитивна промяна в света.

За да достигнат до глобалния финал на конкурса за проекти, които могат да променят света, The Venture, организиран от Chivas Regal, Bee Smart победиха над 50 български бизнес концепции в първата му част, която се проведе в нашата страна между септември и декември.

Уверено може да се твърди, че България излъчи реален претендент за голямата награда – дори сред конкуренцията на амбициозните и важни идеи на другите финалисти, които борят заболявания, бедност, глобалното затопляне и др., проектът на Bee Smart прави впечатление като един от най-значимите – голямата му цел е да спаси човечеството от глад.

Знаете ли, че 30% от храната, която консумираме, зависи от пчелите, а те са на път да изчезнат?” казва основателят Сергей Петров “Нашата цел е да не позволим това да се случи”. Всяка година 1/3 от пчелните популации умират, а без тях ще трябва да се разделим с продукти като кафето и бадемите, цените на плодовете и зеленчуците ще станат непосилни и дори някои животни, като например кравите, ще бъдат застрашени от изчезване.

Bee Smart са разработили софтуер, който позволява на пчеларите да следят състоянието на пчелите в кошера и сигнализира при наличие на проблем, за да може своевременно да се вземат мерки за неговото отстраняване. В допълнение, информацията за състоянието на кошерите в целия свят ще се събира в единна база данни, чието анализиране ще има ключово значение за намирането на решение, което се справи с високата смъртност сред пчелите. Неслучайно един от най-известните пчелари в света – Ранди Оливър, който усилено опитва да спре процеса – вече е направил поръчка за технологията на Bee Smart.

За интелигентния кошер на Bee Smart Technologies вече има заявки от водещи пчелари в света.

Този интелигентен кошер на Bee Smart Technologies ще помага на пчеларите да си наблюдават пчелите, като си седят вкъщи с чаша кафе пред компютъра. Неслучайно вече има реални заявки от водещи пчелари в света.

Стартиращата компания получи и други значими признания в последните месеци – инвестиция от бизнес акселератора NEVEQ 2, награда от World Summit Awards за иновации в сферата на  Health and Environment и приза за “Най-иновативен продукт” на пчеларското изложение в Пловдив.

Сега, след като заедно със своите конкуренти преминаха организиран от The Venture интензивен едноседмичен курс в университета в Оксфорд, който им помогна да подобрят своите лидерски способности, бизнес познания и презентационни умения, младите предприемачи са готови да се явят пред международно жури в Ню Йорк през юли, за да се опитат да го впечатлят и да получат сумата от 750 000 долара от общия награден фонд.

Останалите 250 000 долара ще бъдат разпределени с гласуване в интернет, което започна на 9 май. Всяка седмица между 9. май и 13. юни 2016 г. имате възможност да ги подкрепите на TheVenture.com Всеки глас, който българите получат на този адрес, ще им донесе част от тази сума.

The Venture подкрепя разбирането, че на всеки пазар по света се заражда едно ново поколение потребители, които все повече вярват, че бизнесът трябва да бъде сила, която създава и работи в полза на доброто. Социалната промяна все повече има нужда не само от усилията на правителства и неправителствените организации, но и от предприемачите, които могат да допринесат с идеите си за промяната на социалната среда около нас и Bee Smart са идентифицирани като притежатели на точно такъв потенциал.

За да научите повече за конкурса и да подкрепите българския финалист, посетете TheVenture.com  и фейсбук страницата на Chivas Regal.

 Виж още:

Как Bee Smart Technologies стигнаха до финала +ВИДЕО

BG инженер спасява пчелите в НАСА

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>