След 2-годишно отсъствие на софийска сцена певецът представи официално новия си албум “Изгарям” – мелодичен поп с разтърсващи балади и модерни денс композиции.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Боряна Антимова

Със седем биса изправената на крака петхилядна публика изпрати Георги Христов на галаконцерта му в Зала 1 на НДК на 26 ноември. От излизането си на сцената с парчето “Пей, сърце”, от което кожата настръхва, певецът грабна и разпали препълнената зала. Той с лекота превърна публиката си в хор от бек вокали, които знаеха наизуст и припяваха със страст любимите песни.

След двегодишно отсъствие на софийска сцена певецът представи официално новия си албум “Изгарям” – проект в мелодичен поп, в който разтърсващи балади се редуват с модерни денс композиции. Изпълненията бяха наситени с вокални интерпретации, разкриващи целия богат диапазон на изключителния му глас, и възнаградени с бурни аплаузи.

George Hristov 5-2

Георги Христов е от изпълнителите, които могат да те накарат да се разплачеш на негов концерт, ей така – без конкретна причина. Седиш си в притихналата зала и си плачеш, незабелязан от никого, докато другите също ронят сълзи за някакви свои си работи, смеят се или пеят… Тъжно-красива феерия, като катарзис. Както в новия му хит “Безумна нощ”, зрителите съпреживяха заедно с него “една безумна нощ, която ще се повтаря вечно в нас”.

Всяка дума в неговите изпълнения наживо беше изтръгната направо от сърцето, изпята така, че остава да звучи и ехти в главата ти. Сякаш всичко, за което пееше – любов, раздяла, приятелство, предателство… е изстрадано лично от него. Взрив от емоции, динамично редуване на радост, тъга и вдъхновение – в такава атмосфера бяха потопени почитателите му на концерта.

“Безпрецедентен” – така специалистите в бранша определят новия албум “Изгарям”. Дори дългогодишните почитатели на поп идола споделят, че са изненадани от новата стъпка в професионалното му развитие.

“Този албум е правен четири години”, сподели певецът и подчерта, че не е изневерил на стила си всяка песен да се записва бавно, с много работа с музиканти и аранжори в студиото, в името на прецизността.

И с албума, и с галаконцерта си Георги Христов отново доказа, че е творец, който с изкуството си и начина, по който го поднася, прави така, че хората да усещат музиката му не само като забавление, а като духовно изживяване. Красивите балади бяха представени с неподражаеми стил, елегантност и финес, а динамичните композиции звучаха страстно и пламенно.

Хитът му, дал името на албума – “Изгарям” е разтърсваща композиция със силен текст, който много му подхожда и сякаш най-добре изразява неспокойната му душа: “Изгарям, изгарям, клади в мен горят, търся своята Голгота”.

George Hristov 2-2

Георги Христов винаги е бил с ярко изразена гражданска позиция. Един от неизменните обекти на непрестанните му атаки през годините е била жълтата преса с нейната пошлост и с неистините, които унижават и уронват престижа на публичните личности. Той беше един от първите (и малкото) смели звезди, дръзнали да доведат борбата срещу клеветите в жълтата преса до съд.

И на този концерт певецът остана верен на себе си, като направи реверанс към негов стар авторски хит, който е бил забранен и неиздаван в албум – „Кой каквото прави – за себе си го прави”. Написал е нов текст, в който засяга актуалния проблем за склонността на голяма част от медиите в България да изграждат в жълти цветове нереални образи на публични личности и събития, да бъдат дребнави и низки, да извършват подмяна на дневния ред и да експонират незначителни теми за сметка на отговорността им да представят истината за важните факти.

„Сутрин ставам и с кафето пускам нета.
Сайт отварям, виждам свойто име.
Гледам, мигам… не вярвам на очите –
пак започнали са със лъжите.
Хора, щом животът ми – за вас – е интересен,
абонирайте се бързо за „жълта” преса.
Истината е съвсем далеч от нея –
собствения си живот живея, за да пея…”

Нови за софийската публика на концерта бяха песните „Безумна нощ”, „Много причини има”, „Души”, „Искам само” и определяната като „смъртоносна” балада „Сбогом”.

След емоционалния финал на първата част, разплакал много хора в залата, певецът изтича да се преоблече за секунди и продължи без прекъсване концерта с впечатляващ акустичен сет от обичани хитове: „Иди си”, „Искам да съм сам”, „Щракам си с пръсти”, „Сезони”.

“Хубавата песен трябва да се пее, за да остане”, каза на финала поп идолът.

George Hristov 7-2

Седмият бис беше модерна версия на “Черно и бяло”, фенове отрупаха любимеца си с цветя, а около 30 невръстни дечица на по няколко години, които през цялото време танцуваха отстрани, се събраха на сцената и се снимаха за спомен, като крещяха думи, подсказани им от родителите: “Благодарим ти, Георги Христов!”

“Стил, елегантност, финес, нежност, чувственост, страст, пламенност” бяха най-честите отзиви на публиката във фейсбук страницата на певеца след концерта.

През декември Георги Христов тръгва на коледно турне с тематични концерти в Пловдив (2 декември) и Варна (11 декември). В началото на 2015-а ще реализира турне в САЩ и Канада, в което вече са включени градовете Чикаго, Лас Вегас, Тампа, Детройт, Ванкувър, Калгари, Торонто и Монреал.

Източник: Преса

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>