Какво означават рисунките, които несъзнателно драскаме по листа, докато слушаме, говорим по телефона или правим нещо друго, или какво ни казва подсъзнанието.

vnimavaj_v_kartinkata111-1

Замисляли ли сте се някога какво означават рисунките, които рисувате безцелно, докато говорите по телефона или имате друго основно занимание? Преди да прочетете тази статия, разгърнете бележника си, листовете със записки, разпилени на бюрото или до телефона ви, и обърнете внимание на драскулките, които сте сътворили, хващайки химикалката или молива.

Вероятно неведнъж сте се чудили, какво ли ви е провокирало да нарисувате точно тази последователност от цифри и букви, сложна конструкция от квадрати и триъгълници, странно лице, за което би ви завидял и Пикасо, или причудливо изображение на кон, за което само вие знаете, че не е куче, козел или някое друго животно, претърпяло сериозни генни модификации.

Когато стигнете до края на тази статия, вече ще бъдете специалисти в разчитането на тези драсканици и рисунки, проектирани от подсъзнанието ни, с което много рядко, най-често само докато спим, влизаме в “директна връзка”.

Ако установите, че често драскате цифри, вероятно на подсъзнателно ниво особено много ви вълнува темата за материалното. Причините за това може да са две – или ви се иска да намерите начин да печелите повече пари, или пък се безпокоите са дълг, който не знаете как и кога ще можете да изплатите.

risunka-cifri-cvetia1

В случай, че много от страниците на тефтера, в който си нахвърляте записки или правите график за предстоящите си ангажименти, са изпъстрени със слънца или гирлянди, вие изпитвате болезнена необходимост от нежност и внимание.

Или иначе казано, противно на очакванията, тези обекти съвсем не символизират позитивно настроение и усещане за щастие, а напротив – човекът, който рисува подобни рисунки, изпитва остра липса на човешка топлина и социални контакти. И най-доброто, което може да направи, е да се опита да я запълни, като започне да се среща с хора, възстанови контактите си с приятели и разнообрази ежедневието си с приятни, социално активни дейности.

risunka-geometrichni-figuri2Квадрати, ромбове, триъгълници и изобщо геометричните фигури свидетелстват за човек с ясни цели и твърди убеждения. Това са практични личности, които не се предават лесно и проявяват твърдост и характер, когато се изправят пред трудности и хора, с които са на противоположни мнения, които се отличават с логическо мислене и са способни да заемат ръководни постове.

Симетричните форми са символ на акуратност и стремеж към създаване и поддържане на определен ред, мъдрост и способност за добро планиране. Същевременно ако ъглите на фигурите са нарисувани със замах и са прекалено заострени, това може да бъде разтълкувано като склонност към агресия. Хората, които отговарят на това описание, трябва да проумеят, че прекомерната им концентрация има и негативни страни, тъй като им пречи да почиват пълноценно и да сменят перспективата тогава, когато това е необходимо в подхода им.

risunka-kryst3Кръстовете са знак, че човек изпитва чувство за вина. Възможно е да осъзнавате, макар и подсъзнателно, че сте обидили или наранили някого, че сте дали обещание, което не сте изпълнили и едва ли ще изпълните, или да усещате упрек, насочен към вас.

Най-доброто, което можете да направите, е да обсъдите този въпрос с хората, които биха могли да имат отношение към него, или да поискате прошка, която ще снеме от плещите ви това бреме. Впрочем рисунките ви може да не се заключават само до обичайните кръстове, а да включват повече орнаменти, като например схеми на бижута с формата на кръст или щампи, съдържащи кръстове. Най-често авторите на подобни рисунки са от женски пол.

Рисунките ви изобилстват от спирали, кръгове или вълнообразни линии? Чуждите проблеми ви интересуват слабо или дори сте напълно безразлични към тях. Вие сте прикрита и сдържана личност и не ви е приятно, когато някой се намеси в делата ви по какъвто и да било начин.

Възможно е също така да преживявате лека криза и в момента да представлявате нещо подобно на оголен проводник. Постарайте се да запазите контрола над себе си и да не допускате да бъдете несправедливи и прекалено безчувствени към другите, тъй като бихте могли да засегнете някого, без той изобщо да го заслужава.

risunka-zvezda4Звездата е символ на позитивното мислене и най-често преобладава в рисунките на хората с оптимистична природа. Когато се сблъскат с проблеми, хората, които попадат в тази категория, се стараят да не губят кураж и бързо да се справят с трудностите. Също така “звездните рисунки” издават желанието на “художника” да привлече вниманието върху себе си.

Дърветата с тънък ствол и гола корона най-често са нарисувани от хора, които не знаят какво да правят с живота си и се чувстват потиснати или нещастни. Ако обаче дървото е със солиден ствол и кичеста корона, авторът на рисунката е енергична личност с позитивно мислене, която не се притеснява за нищо.

risunka-dyrvo5Ако рисувате сърца, най-често едно в друго, в момента вътре във вас бушуват силни чувства, които ви карат да искате да разцелувате целия свят. Вместо това обаче вие се стремите всячески да сдържате емоциите си и хората от обкръжението ви биха казали, че сте строги и непристъпни личности.

Колкото по-голяма е рисунката ви, толкова по-голяма е разликата между вашата истинска същности и маската, която си слагате. Вземете се в ръце и станете по-открити, поемайки повече рискове.

Рисували ли сте скоро чертежи на шестоъгълници със съединени страни, наподобяващи медни пити? Това би могло да означава, че в момента сте в хармония със себе си и света и се стремите към подреден и спокоен живот. Друга интерпретация на тази рисунка е готовността и подсъзнателното ви желание да създадете семейство, които се страхувате да признаете дори пред самия себе си.

risunka-syrca6

Към втора част >>

Източник: Фрамар

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>