Миналата година нападателят на футболен клуб “Реал Мадрид” е спечелил почти $80 милиона. За какво си харчи парите най-богатият футболист в света.

За миналата година приходите на Роналдо са почти $80 милиона.

За миналата година приходите на Роналдо са почти $80 милиона.

За миналата година 30-годишният нападател на футболен клуб “Реал Мадрид” Кристиано Роналдо е спечелил почти $80 милиона, като за пореден път оглави рейтинга на най-скъпите футболисти в света. Ето как и за какво харчи милионите си Роналдо.

Заплащането на футболиста е от няколко части: основна заплата 19 млн. долара, бонуси и спонсорски отчисления.

Повече от една трета от заработените за миналата година пари – почти 28 млн. – идват от спонсори, сред които компании като Nike, Clear For Men, Tag Heuer, Herbalife. Само от партньорството си с Nikе футболистът получава 9 млн. годишно.

Само от NIKE топ футболистът печели 9 млн. долара.

Само от NIKE топ футболистът печели 9 млн. долара.

Момичета, караници, раздели

По отношение на красавиците ангелът му е слаб. През 2010 г. завъртя роман с руския модел Ирина Шейк. Двамата бяха заедно пет години, но в началото на тази двойката се разпадна. В интервю за испанското списание Hola рускинята сподели, че е разочарована от Роналдо, тъй като се оказало, че не е човекът, за когото се представя, и “не отговаря на образа на идеалния мъж”.

Романът му с модела Ирина Шейк продължи 5 години.

Романът му с модела Ирина Шейк продължи 5 години.

Футболистът не тъгува дълго. Скоро след раздялата завъртя нов роман, този път с тв водещата на клубния канал на мадридския “Реал” Лусия Вилалон.

Днес е с тв водещата Лусия Вилалон.

Днес е с тв водещата Лусия Вилалон.

Лусия Вилалон.

Лусия Вилалон.

Втора слабост – колите

Ако за нещо Роналдо харчи повече пари, отколкото за жени, това са колите. Даже казва, че това е най-голямото му хоби. Колекцията на футболиста наброява 20 скъпоструващи автомобила, сред които Ferrari F430 (217 хиляди евро), Koenigsegg CCX 11 (391 хиляди), Bentley Continental GT Speed (159 хиляди), Aston Martin DB9 (135 хиляди), Bentley Continental GTC (170 хиляди), Porsche Cayenne (80 хиляди), Maserati GranCabrio (150 хиляди евро).

Колекцията му от автомобили наброява 20 суперскъпи модела.

Колекцията му от автомобили наброява 20 суперскъпи модела.

Въпреки голямата си любов към колите, Роналдо не е много грижовен към тях. През 2009 г. потроши в Манчестър супер колата си Ferrari 599 GTB Fiorano. Тъй като беше невъзможно да се ремонтира, той я изкара на продажба в Ebay. Потрошената супер кола на звездата беше оценена за 50 хиляди евро. След известно време футболистът попълни колекцията си с аналогичен модел.

Потрошеното ферари на Роналдо беше изложено за продажба в Ebay, където беше оценено за 50 хиляди евро.

Потрошеното ферари на Роналдо беше изложено за продажба в Ebay, където беше оценено за 50 хиляди евро.

 Ronaldo8

Недвижими имоти

Макар заради напрегнатия си работен график футболистът рядко си е вкъщи, все пак не пожали пари за създаването на “уютно гнезденце”. През 2011 г. той похарчи 7 млн. долара за ексклузивна вила, създадена от известния архитект Хоакин Торес.

Домът, с обща площ над 1700 кв. м, е оформен във футуристичен стил. Основната част от вътрешния декор заемат платна на съвременни художници и скулптори.

Вилата на Роналдо във футуристичен стил.

Ronaldo10

Разкошната вила обаче не е единственият имот на Роналдо. Тази година той инвестира в голям апартамент за 2 млн. евро в центъра на Лисабон.

Апартаментът му в центъра на Лисабон.

Апартаментът му в центъра на Лисабон.

Дизайнерски експерименти

През 2013 г. футболистът се захласна по ново хоби – пусна собствена колекция мъжко бельо CR7 by Cristiano Ronaldo. В рекламната кампания на собствения си бранд Роналдо се прояви и като модел.

Като модел на собствената си марка бельо.

Като модел на собствената си марка бельо.

Роналдо демонстрира собствената си марка обувки.

Роналдо демонстрира собствената си марка обувки.

Експериментите на футболиста не спряха дотук и той реши да продължи в модата. Заедно с бранда Portugal Footwear той пусна линия спортни и всекидневни мъжки обувки. В рекламната кампания отново се представи в целия си блясък като модел.

Малки слабости

Инвестирането на пари в собствени марки не е единствената слабост на Роналдо, свързана с модата.Освен красивите дрехи и обувки футболистът си пада и по скъпите часовници. В колекцията му има модели на такива производители като Hublot, Jacob & Co (на която Роналдо беше лице в рекламната кампания), Cartier Santos.

В социалните мрежи вървят коментари, че заради начина му на живот Роналдо е един от най-недолюбваните топ играчи в историята на футбола. Той самият признава, че е наясно с този факт, но не се терзае особено от него. В едно интервю каза: Хората ми завиждат, защото съм богат и успешен. Друго обяснение нямам”.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>