Звездата от “Дързост и красота” Рон Мос призна, че е напуснал сериала не толкова заради ниския хонорар, колкото заради зверска катастрофа, която преобръща живота му.

ron_moss

Родените в годината, когато се излъчва първият епизод на „ Дързост и красота “, вече са на 27 и вероятно имат свои деца. Сериалът продължава да се излъчва по БНТ, но емблематичният герой Ридж Форестър вече не е част от него.

Да си припомним безкрайната сага. Ридж е син на Стефани и Ерик Форестър. Той е талантлив дизайнер, но и голям сваляч. В началото на филма е сгоден за Каролин, но преди сватбата се влюбва в Брук и тя разбира. Ридж и Брук изживяват луда любов и всичко изглежда доста обещаващо за в бъдеще. Обратът обаче настъпва, когато Ридж се събира с приятелката й Карълайн и се женят. Брук пък се влюбва в бащата на бившия си и любовната им авантюра започва.

Когато най-сетне Ридж е щастлив, Карълайн се разболява. Преди смъртта си тя се сдобрява с приятелката си Брук и я моли да я замести в сърцето на Рич. През това време обаче той се сближава с лекарката на съпругата си д-р Тейлър Хейс. Майката на Ридж я толерира, тъй като смята Брук за лека жена. Ридж се жени за д-р Хейс, но отново неуспешно. Лекарката заминава за конференция в Мароко и самолетът й се разбива. Тя обаче оцелява. Мъжът й не разбира и я смята за мъртва. Тогава той се събира отново с Брук.

ron_moss2

Сватбата на Брук и Ридж обаче е провалена, след като става ясно, че бившата му жена все още е жива. Той обаче предпочита дългогодишната си любов и се развежда, за да се ожени за нея. Някъде по време на снимките на тези епизоди Рон Мос заявява на продуцентите си, че напуска сериала.

Седмицата в началото на август 2012-а преминава под знака на догадки и предположения, защо Рон “убива” героя си Ридж, като излиза от сериала. Във вторник, 14-и август 2012-а, са заснети последните сцени с него, които в САЩ се излъчат през септември същата година.

Изданието Entertainment Weekly излиза с новината, че Рон Мос е отказал да поднови договора си заради ниския хонорар. Известно е, че бюджетът на сериала беше сериозно орязан, което се отрази и на хонорарите на звездите. Друга версия пък гласи, че Рон иска да се отдаде най-накрая изцяло на своята голяма любов – музиката и група Player.

Раздялата на Рон Мос със сериала, който се излъчва в над 90 страни в света с аудитория над 300 милиона зрители, идва след впечатляващите 6388 епизода. Продуцентите от Bell Phillip Television потвърдиха за напускането му, а в социалната мрежа Туитър Рон цяла седмица успокояваше феновете си с обещанието, че в момента не може да съобщи причините за напускането си, но ще го направи веднага щом е възможно.

В холивудските среди дълго се водиха наддавания как продуцентите ще “убият” героя на Мос в последния епизод с него. Коментарите се въртяха около предположението, че смъртта е прекалено елементарно решение за сериала, който няколко пъти “съживи” свои герои. Някои пък припомниха за успокоение, че често звездите се завръщат в сериалите след известно време.

Рон Мос обаче така и не се върна. Как продуцентите решиха проблема? Не го убиха, а прибегнаха до не съвсем добро решение, вероятно с надеждата, че някой ден той ще се върне: семейството се събира в дома на Стефани и Ерик. След наздравицата Ридж казва, че с Брук заминават на меден месец. Двамата заминават на почивка, но Ридж разбира, че Брук го лъже и поддържа връзка с бившия й приятел Дийкън. Тогава той я оставя и заминава за Ел Ей. Това се оказва и финалът на участието на Рон Мос (Ридж) в “Дързост и красота”.

Малко след като заснема последната си сцена, той разказва защо е решил да се оттегли. Не само защото намаляват хонорара му, а и заради тежка катастрофа, която преживява със съпругата си Девин. “Инцидентът буквално преобърна живота ми. Всичко, което стана, беше доста символично – накара ме да проумея, че е време да взема живота си в ръце. Късметлия съм, че изобщо съм жив”, казва актьорът след заснемането на сцената.

Рон Мос, който в сериала влиза в ролята на истински плейбой, не е щастлив в личния си живот. Първата му съпруга Шари го зарязва след 12 години брак.

Любимецът на милиони жени по света нямал късмет да намери истински сродна душа. По едно време той дори решил, че не му е писано да се влюби и да създаде семейство. Но едно парти през 1990 г. преобръща живота му. Там Рон среща актрисата Шари Шатък.

И за двамата това е любов от пръв поглед, а Рон споделя, че Шари внася стабилност в живота му и става негова щастлива звезда. Но Шари го зарязва така неочаквано, както се появява в му. След 12-годишен брак, в края на 2002 г. тя се изнася от общата им къща в Холивуд заедно с двете им дъщери Кризон Карбо (р. 1994 г.) и Кейлъб Модин (р. 1998 г.). Следва бърз развод, а Рон се затваря в дома си и дълго време отказва да се среща и говори с когото и да било.

Рон и Шари

Продуцентите са силно разтревожени: има опасност заради личната трагедия на Рон да се разбие графикът на снимките на “Дързост и красота”. И тогава Хънтър Тайло – най-добрата приятелка на актьора (в ролята на Тейлър в сериала), спасява положението. След упорити молби и увещавания Хънтър успява да се вмъкне в “крепостта” на помръкналия актьор.

Подобно на героинята си, психоаналитикът д-р Тейлър Хейс, Хънтър помага на Рон да преодолее любовната си мъка и да излезе от леговището си. В първото си интервю след развода с Шари Рон Мос заявява, че чувствата му са разбити и вече не вярва в любовта.

След няколко години самота през 2004 г. Рон започва сериозна връзка с бившата звезда на “Плейбой” Девин ДеВаскес. Сватбата им е през септември 2009 г. Днес двамата живеят в нейното имение в Холивуд. В свободното си време Рон обича да рисува, да снима, медитира, играе тенис, разхожда се с ролкови кънки, кара колело и изучава бойни изкуства.

Роденият в Лос Анджелис актьор, който на 4 март навърши 60 години, 25 от които прекара в кожата на самонадеяния моден магнат Ридж Форестър, споделя, че изобщо не прилича на героя си. Като дете е бил невероятно срамежлив. Вместо да играе навън с останалите деца, с часове седял затворен в стаята си и си измислял въображаеми приятели.

Всъщност голямата страст на Рон не е актьорството, а музиката. На 11 години той се пали по по бас китарата и барабаните. Започва да изучава и двата инструмента едновременно, а по-късно заедно със свои приятели прави групата “Player”. Бандата бързо набира популярност и за кратко време издава четири албума.

Зашеметени от внезапната си слава обаче, младите музиканти се изпокарват и групата се разпаднала. Разочарован, Рон се записва на курсове по актьорско майсторство, за да преодолее стеснителността си. Тогава няма никакво намерение да става артист.

Изненадващо и за самия него обаче, през 1987 г. му предлагат ролята на Ридж Форестър в сериала “Дързост и красота”. Така снимките се превръщат в негово всекидневие. И макар да му липсва какъвто и да било опит в телевизията, Рон се справя с ролята си повече от добре.

Сватбата на Рон и Девин

Талантът му не остава незабелязан и паралелно с участието си в “Дързост и красота” той се снима във филмите “Hard Тicket to Hawaii” (1987) и “Predator” (1990). Участва и в тв шоуто “Танци със звезди”.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>