Градът е водеща културна, религиозна, винена и търговска дестинация и разкрива вълнуващи нови аспекти на характера си, съобщават от European Best Destinations.

noshten-plovdiv

Пловдив, вторият по големина град в България, влезе в топ 3 на най-добрите дестинации в Европа за 2016 г. Той се класира трети след Задар (Черна гора) и Атина. Проучването се провежда ежегодно от базираната в Брюксел организация European Best Destinations. Париж в тази класация е едва на 6-о място, още по-назад остават другите известни европейски столици.

В конкурса са участвали 20 дестинации, съобщават от организацията, като Пловдив е бил единственият български град сред конкурентите.

“Сгушен в южната част на България, Пловдив е водеща културна, религиозна, винена и търговска дестинация, която никога не пропуска да разкрие вълнуващи, нови аспекти на своя характер,” е краткото описание за града под тепетата, публикувано в сайта на Еuropean Best Destinations.

“Със своята история от 4 хилядолетия, Пловдив е обявен за най-старият непрекъснато населен град в Европа и осмият най-стар град в света.”

Пловдив е обявен за Европейска столица на културата 2019, заедно с италианския град Матера.

Ето как изглеждат топ 15 най-добрите Европейски дестинации за 2016 г.

1.Задар, Хърватия.

2.Атина, Гърция.

3.Пловдив, България.

4.Нант, Франция.

5.Азорите, Португалия.

6.Париж, Франция.

7.Нови сад, Сърбия.

8.Брюксел, Белгия.

9.Котор, Черна гора.

10.Милано, Италия.

11.Прага, Чехия.

12.Рим, Италия.

13.Виена, Австрия.

14.Мадрид, Испания.

15.Никозия, Кипър.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>