На планетата все още има места, недокоснати от човека, и където животните вероятно не подозират за нашето съществуване.

На планетата все още има места, недокоснати от човека, и където животните вероятно не подозират за нашето съществуване. Вероятно някога там е стъпвал човешки крак. Някои от тези девствени кътчета и днес се посещават рядко от пътешественици, които преодоляват огромни разстояния пеша, сам за да видят тази красота. Прекрасно е, че цивилизацията още не се е добрала до тях и че все още са необитаеми.

Тепуи, Венецуела

© kn3 © blazepress © samsebemagellan .

На езика на индианците пемон, населяващи рейона Гран Сабана във Венецуела, „тепуи“ означава „дом на боговете“.

Водопади Хонокохау, Мауи

© media © mirkrasiv © eco .

Водопадите Хонокохау на остров Мауи в Хаваите са място, потънало в зеленина, и там се усеща духът на дивата природа.

Дъждовните гори на Амазония

© lejournalinternational © schraubwerk © brasileiro.

Те обхващат територии на цели 9 страни: Бразилия, Перу, Колумбия, Венецуела, Еквадор, Боливия, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана.

Гангкар Пуенсум

© imgur   © amazonaws   © lh4.

Това е най-високият от непокорените върхове в света. Планината се намира между Бутан и Китай и е висока 7570 м.

Цинги де Бемараха, каменният лабиринт в Мадагаскар

© eclipses   © travelel   © mandalay.

Тези скални издатини и каньони са се формирали в продължение на милиони години предимно под земята във вид на дълбоки тесни пещери, а мусонните дъждове са отмивали десетки метри варовик и мощни пластове от креда, образувайки природни мостове, остри върхове, шпилове и каньони, дълбоки 120 м.

Архипелагът Кергелен

© wikimedia   © tomclarkblog.

Намира се в южната част на Индийския океан. Заради отдалечеността от материка този архипелаг е наречен „самотните острови“. Там не кацат самолети и единственият път, по който може да се добере човек до тях, е на кораб от остров Реюнион, намиращ се близо до Мадагаскар.

Рок Айлъндс, Палау

© gifsanimes   © goodwp   © medias.

Макар че днес островите Рок Айлъндс  са необитаеми, за последните хилядолетия там неведнъж е стъпвал човешки крак. Археолозите са особено заинтересовани от останките на така наречените малки хора, които, според повечето изследователи, принадлежат към древните островитяни, подложени на така наречените островни промени в ръста като на джуджета.

Далол, Етиопия

© flickr   © wikimedia   © turcanin.

Днес в околностите на Далол се добива сол, така че не върви съвсем тези горещи места да се нарекат пустинни. Учените твърдят, че пейзажите, които може да се видят в околностите на Далол, притежават поразителна прилика с пейзажите на спътника на Юпитер Йо, което прави това място още по-загадъчно.

Атолът Палмира

© wikimedia   © werc   © coastalcare.

Намира се в приекваториалната зона на Тихия океан, на юг от Хаваите. Според легендите, островът притежава магическа енергия.

Виж още:

Назад към девствената природа!

Назад към девствената природа! 2

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>