Ако срещна Златната рибка, ще й поискам следните 3 неща: малко имение с лозя и винарна в Южна Италия, една нощ с Лени Кравиц и мъжко-женски разговорник.

Majete_ne_sa_kato_horata

Виктория Миланова

Ако срещна Златната рибка, ще й поискам следните три неща: малко имение с лозови масиви и винарна в Южна Италия, една нощ с Лени Кравиц (може и без секс, само ей така да го погледам и да го понюхам) и мъжко-женски разговорник. Не й ща несметните богатства, „брад пит”-ите, 90-60-90, великите любови, любовните магии, световната слава и глобалното влияние. Само тези три неща искам. Но понеже съм сигурна, че дори Златната рибка не може да се справи с последното, ще се опитам да дам своя малък принос към изкореняване на междуполовото неразбирателство, като споделя някои свои открития в превода от мъжки на женски език.

На бившия ти по-голям ли му беше от моя?

Тук много зависи с какво си имаш работа. Ако му е много голям, няма да те попита. Той си знае. Може да се случи само ако е виждал инструмента на бившия ти – примерно в съблекалнята, или е дочул потискащи слухове от общи познати. Тогава става сложно и действаш като с пичовете с нормални размери – но за това след малко.

Ако говорим за тип „запалка”, не е удобно да крещиш възторжено „Не! Не! По-голям от твоя не съм виждала!”, защото мъжете все пак са по-добре с окомера и ориентацията в пространството от нас. Във всеки случай отговорът „Размерът няма значение” няма да мине. Нито пък: „Боже, колко ме възбужда сертификатът ти от МЕНСА!” „Перфектен си за мен!” е добро измъкване, но остава тегаво настроение и след него.

Най-хитро е да отговориш с въпрос, който по възможност леко да те унижи. Нещо като: „Защо питаш, да не съм ти широка?” Тук той ще се впусне да те успокоява и ако се цупиш убедително и успееш да му внушиш вина, че те е обидил, може и да забрави откъде е тръгнал разговорът. Но това е палиативна мярка, защото въпросът може да възникне отново. Тогава смело пристъпвай към свирка без думи. Няма друго измъкване.

При нормалните размери обаче е сложно. Те са най-масовия случай и какво, по дяволите, си въобразяват? Че ги меря на всички мъже с линийка и описвам резултатите в тефтерче? Може да кажеш нещо като: „О, сега ще ти кажа. Аз ги меря на всички мъже с линийка и описвам резултатите в тефтерче. Чакай да стана да си взема измервателния уред и записките и веднага ще ти отговоря.”

Ако няма чувство за хумор и не се засмее при тази шега – лошо. Друг възможен правилен отговор: „Откъде да знам? Не съм му го виждала отблизо, никога не съм му правила свирки. Само на теб съм правила, щото те обичам. А на проникване не мога да преценя, защото ти така ме възбуждаш, като влезеш в мен, че изгубвам представа да пространство. Само ти го можеш това.”

Меренето на пенисите е чисто мъжки спорт, той се практикува само между момчета и жените нямат никакво участие в него. Нито ги вълнува крайният резултат. Но няма сила на света, която да може да им го обясни. Отговорът „Да, по-голям му беше на бившия ми” ти върши работа само, ако си решила да го разкараш. Смело го дай и до 24 часа ще изчезне яко дим от живота ти и никога повече няма да се завърне в него.

Какво пък направих сега, че се сърдиш?

Да, той наистина си мисли, че всеки път като го погледнеш на кръв, той е виновен. Не, той сериозно иска да знае какво е направил и защо се цупиш. Не те предизвиква на скандал и не те унижава с отказа си да вземе кристалната топка и да разбере. Мъжете са буквални същества. Те обичат указания, наръчници, пътеводители, обяснения, чертежи, скици, схеми. Те не могат да се сетят, че си в предменструален синдром и просто имаш нужда да тероризираш някого с променливите си настроения. Не могат да прочетат от разстояние мислите ти и на идване към вас да ти вземат голям шоколад и букет рози, за да ти покажат колко те обичат.

Ако се обадиш и кажеш: „Вземи на идване голям шоколад и букет рози, че съм в предменструален синдром и съм крива, затова имам нужда някой да ме поглези” – ще ти вземе, няма проблем. А пък ако добавиш: „А на теб си вземи 5-6 бирички, щото без тях няма да ме изтърпиш, както съм яхнала метлата” – е тогава е твой до гроб! Ако с мусаката и свирките всичко е наред, направо ще дотърчи с годежен пръстен.

Ако не искаш след този въпрос да скъсате, просто обясни защо се цупиш. И особено наблегни на това, че вината не е негова. Защото обикновено не е, а пустият разбушувал се естроген е за бой.

Ей, на тая кака от телевизора (на русата ти приятелка с големите цици) как бих й го отперил!

Абсолютно безопасна реплика, която обаче е проляла много женски сълзи. Тук важи старата народна мъдрост: „Куче, което лае – не хапе!” Виж, ако няма такива наивни изпуснати признания – тогава заставай нащрек. Щото тези, дето съвсем физиологично го отперват на каките по телевизията и на приятелките ти, мълчат като пънове и са галантни като наследници на британския престол.

Правилният отговор е: „Ми дай да си направим тройка! И мен мацката ме кефи.”

С колко мъже си спала преди мен?

Тук ще преведа кино-пример – Clerks.

(Вероника и Данте, гаджета от 7 месеца, след случайна среща с Уилъм)
– Това беше Снежната топка.
– Защо му викаш така?
– Силван го измисли. Заради свирките. След свирка иска да му се изплюеш в устата при целувка. Това се нарича Снежна топка. Много го възбужда.
– Силван е навита на всичко.
– Защо?
– Щом прави на този Снежни топки.
– Не, аз му ги правих.
– Да бе!
– Сериозно.
– Лапала си го на този!?
– Да, иначе откъде да знам?
– Нали каза, че си спала само с трима? Него не го спомена.
– Защото не съм спала с него.
– Лапала си му пишката!
– Излизахме няколко пъти. Не сме спали, но се натискахме.
– О, мили боже! Защо каза тогава, че си спала с трима?
– Защото съм спала само с трима. Което не значи, че не съм се натискала.
– О, боже, драйфа ми се!
– Извинявай, Данте, мислех, че се подразбира.
– За мен не се подразбира. Аз разбрах, че си спала само с трима…. Колко пишки си лапала?
– Млъкни и ще ти кажа. Аз приех спокойно с колко жени си спал.
– Различно е. Колко? (мълчание) Е?
– (след още мълчание) Към 36.
– Какво!? Към 36 !?
– По-тихо.
– Какво значи “към 36”? Заедно с мен?
– 37.
– Аз съм 37-ми?… О, боже! 37!? Гаджето ми е лапало 37 пишки!? Хей, къде отиваш?…И се въздържай от духане, докато прекосяваш паркинга.

Правилен отговор: Премълчи си за свирките и за всичко останало, което не е свързано с проникване. Не се подразбира. Ако се окаже, че си спала с повече мъже от неговите жени – работата върви на раздяла и цялата ви компания ще бъде уведомена каква си курва. Затова първо разбери неговата бройка, раздели на две, извади от резултата 3 и съобщи получения отговор.

Пусто мъжко его… То е крехко и нежно и трябва да се пази като зеницата на окото. Епизодът с розата от „Малкия принц” е писан за мъжкото его, не за отношението към жените.
To be continued… Надявам се, с ваша помощ.

История. Текстът може да се види само тук в мрежата, защото легендарният блог “Долче вита” отдавна е “хакнат” лично от автора. Очаквайте и други легендарни есета – също в автентичния им, нецензуриран вид, предоставени единствено на “Икар прес”.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>