Да споделиш пътешествието с любимия човек – няма по-голямо удоволствие от това. 15 места за двойки, които търсят уединение.

Да споделиш пътешествието с любимия човек – няма по-голямо удоволствие от това. Какъвто и маршрут да изберете двамата, носите най-ценното – вашите романтични чувства. С такъв “багаж” и най-затънтеното ъгълче на света ще ви се стори райски кът. Ето 15 места в света, най-подходящи за двойките, търсещи уединение.

Хотел Дедон Айлънд Ризорт, Филипините

15_mesta_za_dvama1
15_mesta_za_dvama2
Фантастична джунгла, бунгала от палми, висящи сламени легла – в това кътче като че ли всичко е създадено за двама влюбени, които да се търкалят прегърнати и да слушат шума на океана.

Водопадът Селяландсфос, Исландия

15_mesta_za_dvama3

15_mesta_za_dvama4

Един от най-известните и живописни водопади на Исландия. По-добре да се посещава във вечерните часове, когато осветлението около него става по-наситено. Докато наблюдавате невероятно красивия залез, който сякаш се прелива в струите на водопада, ще забравите за всякаква светска суета.

Хотел Уфогел, Нусдорф, Австрия

15_mesta_za_dvama5

15_mesta_za_dvama6

Минималистична къща в австрийските Алпи. Само си представете как двамата заедно сте се настанили уютно в леглото и се любувате на спиращия дъха изглед към планината от тези огромни прозорци. Даже не трябва и да излизате навън.

Плажът Дрийм Бийч, остров Хонг, Тайланд

15_mesta_za_dvama7

15_mesta_za_dvama8

Бял пясък, изумруденосиня топла вода – не случайно това място е наречено “Плажът мечта”. Вертикалните скали наоколо създават атмосфера на уединение.

Убуд, Бали, Индонезия

15_mesta_za_dvama9

15_mesta_za_dvama10

Изумруденосини хълмове, чист въздух, тишина и спокойствие – такава е атмосферата в град Убуд на остров Бали. Там вие можете да се откъснете от суетата на безконечните си грижи и напълно да се “разтворите” един в друг.

Хотел Катикиес, Санторини, Гърция

15_mesta_za_dvama11

15_mesta_za_dvama12

Построен е на ослепително бяла скала, възвисяваща се над синьото Егейско море. Но най-важното: там може да се скриете от силното слънце покрай някой от басейните, разположени в пещера. Пък и да сте далече от любопитни погледи.

Парк авеню 432, Ню Йорк

15_mesta_za_dvama13
В една такава вана за двама в небостъргача Парк авеню 432 може да се поглезите, като наблюдавате Ню Йорк от повече от 400 м височина.

Хотел Лайън Сандс, Южна Африка

15_mesta_za_dvama14

15_mesta_za_dvama15

Този шармантен хотел е в гъсталака на джунглата. Направо от него може да наблюдавате лъвовете, слоновете и другите диви животни. Там няма да се натресете на досадни гидове и претъпкани басейни. На това местенце ходят само хора, които също като вас търсят уединение и покой.

Термите в Сатурния, Италия

15_mesta_za_dvama16

15_mesta_za_dvama17

Термалните извори са разположени в старинния курортен град Сатурния. Температурата на водата през цялата година е една и съща – 37,5 градуса. И всичко това е обкръжено от тиха и спокойна селска местност.

Мобилен плаващ дом

15_mesta_za_dvama18

15_mesta_za_dvama19

Тази вила е разположена близо до пристанище, но може да бъде транспортирана на всяко друго място. Представете си неописуемата наслада: вие двамата в леглото, правите само няколко крачки… и се гмурвате в освежаваща морска вода. С този дом може да отплувате далече от всекидневния стрес и рутината в открито море, в океана или където ви скимне.

Остров Ваду, Малдивите

15_mesta_za_dvama20

15_mesta_za_dvama21

Всичко на Малдивите е прекрасно: палещо слънце, ласкаво море и безкрайни плажове. Но има и нещо много интересно. С настъпването на тъмнината започва да свети фитопланктонът във водата, като покрива крайбрежието с фантастична синя светлина. Просто идеално за вечерни разходки.

Хотел Какслаутанен, Финландия

15_mesta_za_dvama22

15_mesta_za_dvama23

Във Финландия може да отседнете в истинско иглу. Само че направено от стъкло. Но макар да изглежда чупливо, вътре е топло и уютно даже в люта зима. А ако имате късмет, може да видите и истинско северно сияние, докато се наслаждавате на почивката си в мекото легло.

Солницата Уюни, Боливия

15_mesta_za_dvama24
15_mesta_za_dvama25

Уюни е изсъхнало солено езеро. През дъждовния сезон солницата се покрива с тънък слой вода и се превръща в най-голямата в света огледална повърхност. Представете си каква тръпка ще е да се разхождате по езерото под нощното звездно небе.

Плажът Хидън Бийч, Мексико

15_mesta_za_dvama26
15_mesta_za_dvama27

Този закътан плаж е възникнал след учебни взривове в началото на XX век. Околните острови са природни паркове, затова не е лесно да попаднеш на този плаж – трябва да плуваш през 15-метров тунел. Но пък си струва за хора, търсещи уединение.

Чезана Торинезе, Италия

15_mesta_za_dvama28
15_mesta_za_dvama29

Тази къща е разположена на високопланинския ски курорт високо в Алпите, а наоколо са гъсти гори и заснежени планински върхове. Идеална за дълги зимни прегръдки.

Източник:  Adme

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>