Носителят на визуален „Оскар“ взе сребро за визуални ефекти и злато за компютърно-генерирани ефекти.

Боряна Антимова

След като спечели престижни отличия на американските награди на Асоциацията за визуални ефекти с рекламата “Момчето и пианото” с участието на Елтън Джон – визуален „Оскар“, Камен Марков и неговият екип обраха овациите и на английска земя тази седмица. Те спечелиха Craft Arrows награди за изпълнение на реклама: сребро за визуални ефекти и злато за CG (компютърно-генерирани) ефекти за “Момчето и пианото”.

Друга реклама, по която Камен, заедно с екипа си от Moving Picture Studio, е работил като дизайнер и супервайзър на визуалните ефекти за британския Канал 4, взе награди Craft Arrows – злато за музика и Arrows – сребро за промотиране в категория “Забавление”. Рекламата е за кулинарното шоу The Great British Beak Off („Голямото британско печене“). (Уточнение – Craft Arrows са за изпълнение, а само Arrows са за рекламата като цяло).

Припомняме, че на 5 февруари на 17-тите ежегодни награди на Visual Effects Society (VES) в Бевърли Хилс, Калифорния, които в света на визуалните ефекти са със силата на „Оскари“, Камен Марков получи визуален „Оскар“.

Българинът, който живее и работи в Лондон, беше номиниран за две от престижните награди за визуални ефекти за коледната реклама на британската луксозна верига Jоhn Lewis. „Момчето и пианото” е с участието на Елтън Джон – кампания, която бе очаквана с голямо нетърпение и стана вайръл за часове след излъчването й през ноември миналата година.

Камен и екипът му от 40 специалисти, които ръководи като супервайзър в студио MPC (Moving Picture Company) – Лондон бяха номинирани в две категории: „Най-добри визуални ефекти в ТВ реклама” и „Най-добро фотореалистично изпълнение на визуални ефекти в ТВ реклама”. Визуалният „Оскар“ беше за първата категория за клипа „Момчето и пианото“.

Освен поредния успех, Камен Марков е поканен да бъде жури в категориите, свързани с визуални ефекти, на супер престижния международен фестивал D&AD в Лондон. Фестивалът се провежда в края на май и отбелязва постижения в сферата на криейтив индустрията и културата.

Историята на Камен Марков – ТУК

Източник: Труд

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>