Чудаци реализират най-шантавите си мечти за постройки на най-невероятни места. Топ 10 на най-нестандартните домове.

shantavi_idei_za_dom4-1

Казано е, че човек през живота си трябва да направи три неща – да роди и отгледа дете, да посади дърво и да си построи дом. Само че някои жители на планетата се увличат дотам, че реализират всякакви шантави идеи за дом, които им идват на ума.

Ето как човек може да зареже всички стереотипи и да даде воля на фантазията си. Тези луди глави доказват, че няма нереализируеми проекти. Съвременната инженерна и архитектурна мисъл е способна да въплъти най-смелите желания на клиента и да направи дом за живеене от камък, стъкло, дори от метал.

Ето топ 10 на най-нестандартните и удивителни дизайнерски домове за живот от целия свят, с площ от 1 до 400 кв. м, в подборката на AdMe.ru.

Прозрачна къща в Япония

shantavi_idei_za_dom

shantavi_idei_za_dom1-2

shantavi_idei_za_dom1-3

shantavi_idei_za_dom1-4

Площта е само 55 кв.м, построена е по проект на архитектурно студио Sou Fujimoto Architects. Стъклените стени пропускат много светлина, но има и един проблем – няма как да се скриеш от любопитни очи.

Рай за скейтбордиста

shantavi_idei_za_dom2-1

shantavi_idei_za_dom2-2

shantavi_idei_za_dom2-3

Къщата, в която може свободно да си джиткаш на скейт, е в Малибу, по поръчка на основателя на компанията Etnies, произвеждаща облекло и обувки за скейтбордисти, Пиер-Андре Сенизергес. Дори и мебелите в този дом са специално създадени за скейтбордисти.

Най-тясната къща в света

shantavi_idei_za_dom3-1

shantavi_idei_za_dom3-2

shantavi_idei_za_dom3-3

shantavi_idei_za_dom3-4

shantavi_idei_za_dom3-5

shantavi_idei_za_dom3-6

shantavi_idei_za_dom3-7

В най-тясната си част това “здание” е само 72 см, а в най-широката — 122 см. Но въпреки това в този дом има всичко необходимо: кухня с малка столова, гостна с кресло, санитарен възел и спалня с кът за работа. Къщата е била вмъкната в тясното пространство между два високи блока във Варшава. Архитект е Якуб Щенсни.

Живот във водонапорна кула

shantavi_idei_za_dom4-1

shantavi_idei_za_dom4-2

shantavi_idei_za_dom4-3

shantavi_idei_za_dom4-4

Дизайнерското студио BHAM е превърнало стара водонапорна кула в белгия в жилищен дом. Височината на кулата е 30 м, а диаметърът — 20 м. Общата площ на шестетажното жилище е 400 кв.м.

Като Флинтстоун

shantavi_idei_za_dom5-1

shantavi_idei_za_dom5-2

shantavi_idei_za_dom5-3

shantavi_idei_za_dom5-4

Необикновеното съоръжение е построено в пещерен стил по мотиви от популярния мултисериал „Флинтстоун“. Стопани на този необикновен дом да легендарният в САЩ тв водещ Дик Кларк и неговата съпруга.

 Още 5 шантави идеи за къщи – ТУК

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>