До края на живота си руската лечителка прави опити да върне детето си от оня свят. При нея са ходили Робърт де Ниро, Фелини, дори папа Йоан Павел Втори.

djuna111

Руската лечителка Джуна Давиташвили е убита! Това сензационно обяви близкият й приятел, актьорът Станислав Садалски, от когото дойде и новината за кончината й на 11 юни 2015 г. Той твърди, че криминалният елемент не е изключен.

„Джуна ми каза, че някакви хора се домогват до недвижимите й имоти. А те не са малко – огромна вила, цяла кооперация с магазини в центъра на Москва, точно срещу театъра на Вахтангов. Тя имаше и колекция от брилянти. Преди месец ми показа златната корона на царицата на Асирия – огромна. Три килограма. Едва успях да я вдигна“, разказва актьорът за Джуна, която бе погребана на 13 юни 2015 г. до сина й на Вахтанговското гробище в Москва.

Твърдението на Садалски така и не се потвърждава. Прочутата през 80-те и 90-те години на ХХ век изцелителка почина след двудневна кома.

Тя излязла да си купи продукти, неочаквано й станало лошо.

Извикали Бърза помощ, но Джуна така и не дошла в съзнание.

Давиташвили, добила известност като един от най-тачените екстрасенси в света, идва на света на 22 юли 1949 г. като Евгения Ювашевна Бит-Сардис в село Урмия край Краснодар. Майка й е кубанска казачка, а баща й – асириец, преселник от Иран. Затова по-късно тя приема името Джуна, което на асирийски е превод на името й Евгения – благородна (старогръцки).

На върха на славата си пророчицата се обявява за царица на асирийците, които по цял свят са около милион души. Но до „коронясването“ й има много време. Джуна израства в приемно семейство с 13 деца, в което забелязват наченките на дарбата й, когато е на пет годинки. Както при почти всички свързани с паранормалното, и бъдещата изцелителка има среща със смъртта.

DjunaКато малка тя пада в кладенец и остава в дълбоката вода 25 минути.

По чудо се оказва жива и невредима. А след това умението й да лекува и да прозира в бъдещето се отприщва. Макар да отрича, че е екстрасенс, Джуна предсказва разпада на Съветския съюз една година преди събитието, „вижда“ катастрофата в Чернобил и гроба на Тамерлан в мавзолея Гур-Емир…

На 13 години Евгения започва работа в колхоз, после отива да учи за кинооператор в Ростов на Дон. Късметът й се усмихва, докато следва медицина в Тбилиси. Там среща бъдещия си въпруг Виктор Давиташвили – секретар на първия секретар на КПСС на Грузия Едуард Шеварднадзе. Ражда се синът им Вахтанг. Близостта на мъжа й с висшите кръгове отваря на Джуна много врати, а и властите гледат по-благосклонно на паранормалните й способности, макар в СССР знахарството да било забранено.

В Тбилиси славата на мадам Давиташвили се носела от уста на уста – безнадеждно болни оздравявали. Джуна помагала там, където традиционната медицина била вдигнала ръце. Пък и умеела да предразполага съпругите на висшите партийни функционери, които тайничко идвали при нея. През 1980 г. обаче й дали две денонощия да си събере багажа и й заповядали да замине с петгодишния си син Вахтанг за Москва. На мъжа й било наредено да остане в Грузия, а по-късно и да се разведе с нея.

Джуна била убедена, че отива на сигурна смърт. Простила се с близките си, оставила ключа от квартирата на приятелки. А в Москва вече били научили за красивата девойка, която в обикновена болница лекува рак с голи ръце. Държавна комисия в столицата държала да я проучи. Г-жа Давиташвили и до днес е единственият човек в Русия, свръхестествените способности на когото са изследвани в държавно учреждение.

Пред очите на скептичните учени Джуна твори чудеса. Тогава от нея се заинтересува КГБ. И не напразно. При експериментите екстрасенската сваля кръвното на пациенти само с едно махване на ръка, прогнозира какво ще направи даден човек в Америка на следващия ден, съживява мъртви сперматозоиди… Резултатите от изследванията са такива, че Джуна получава собствен център. След това идват парите и славата.

До края на дните си тя отрича да е екстрасенс

макар в Русия да я наричат точно така. Според лечителката истински екстрасенс е онзи, който може да опази близките си. А тя не успява – единственият й син загива в автомобилна катастрофа през 2001 г. Тя е знаела предварително за трагедията, но не могла да я предотврати. Оттук нататък Джуна посвещава живота си на каузата да възкреси единственото си дете. Съживява сперматозоиди и разработва технология за безсмъртие…

Лечителката става академик към Руската академия на науките, през 1995-а й присъждат звание „почетен генерал-полковник на медицинска служба“. Борис Елцин я награждава с орден „Дружба между народите“, ООН й връчва медал за мир, получава военния орден на малтийските рицари „Свети Джон Йерусалимски“, най-висшата медицинска награда на ЮНЕСКО – ордена „Алберт Швейцер“.

В Москва най-прочутият пациент на Джуна е генералният секретар на ЦК на КПСС Леонид Брежнев. Първоначално задачата й е да намали пиянството му, а после да съхрани малкото останал му разсъдък. При нея водят и всеки знатен гост,

пожелал да се срещне с паранормалното

– папа Йоан Павел Втори, Марчело Мастрояни, Джулиета Мазина и Федерико Фелини, Робърт де Ниро и Андрей Тарковски. Тя е нещо като жива забележителност, а екзотичната й странна красота допринася за популярността й.

djuna2

Папа Йоан Павел II поздравява Джуна.

Очевидно дори и най-отявлените скептици ще трябва да признаят, че у нея „все пак има нещо“, защото мадам Давиташвили е патентовала 13 изобретения в областта на медицината. Най-популярен е физиотерапевтичният апарат „Джуна-1“, който се използва за лечение в областта на кардиологията, урологията, гинекологията, педиатрията и др. Той е бил проучен и изпитан от Министерството на здравеопазването и Министерството на медицинската промишленост и пуснат в серийно производство.

Побойничка

Славата на Джуна на скандалджийка се поддържа от разказите за свадите й с Алла Пугачова, на която разбива носа с пепелник при пиянска крамола. А на Галина Брежнева изцелителката разбила стол в главата.

Любовта

Екзотичната дама признава, че никога не се е вълнувала особено от отношенията мъж-жена. Първият й съпруг дори се зарадвал, когато от КПСС настояли да се разведат, а с втория – известен композитор, изкарали едва няколко месеца след сватбата. Самата Джуна обаче признава, че Робърт де Ниро й е предлагал брак. „Харесвах го като актьор. Робърт ме ухажваше. Когато бях в Америка, той изпрати при мен човек с покана за среща. На нея ми предложи да се оженим, а аз му казах: „Не може така, от краката – за главата, трябва да сме сродни души“, разказва Давиташвили, която наричат Руската Ванга. Твърди се, че българската пророчица е била лекувана от Джуна.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>