Световната, европейска и олимпийска шампионка на 100 м Мерлин Арнаудова подкрепи опазването на птиците с модна линия.

merlin1

Магдалена Гигова

Световната и европейска шампионка и олимпийска медалистка на 100 метра за мастери Мерлин Арнаудова събра в английския двор на резиденция “Анастасия” истински ценители на екстравагантната мода.

Бизнесдамата и просперираща атлетка блесна в ново амплоа – на дизайнер. Мерлин е идеолог, а Тина Бачев моделиер и изпълнител на най-необичайната модна колекция за сезона – изработена изцяло от пера на редки птици и рога от сръндак и благороден елен. Нужно е да подчертаем, че при създаването на предизвикващите въображението облекла не са пострадали нито една птица или бозайник. Перата са събирани опадали в периода на линеенето. Рогата – също.

Благотворителното събитие под патронажа на “Сдружение за дивата природа-Балкани” събра пари за поилки, хранилки и къщички за дивите птици, които да бъдат поставени първо в парк “Хисарлъка” в Кюстендил, а ако ревюто тръгне “на турне” из България – и в други градове.

merlin2

Арнаудова, която е шампионка и по бикини-фитнес сама представи 13-те тоалета от колекцията, включително и палто от пера на щраус. Водещият на събитието Ники Кънчев непрекъснато насочваше гостите към картините на Иван Яхнаджиев, които художникът довършваше на място, заедно със своята ученичка от Италианския лицей в Горна баня Екатерина Арсова.

merlin14

merlin13

merlin15

В спектакъла участваха оперният бас Стоян Бончев, председател на фондация” Борис Христов”, цигуларят Иван Пенчев от Quarto Quartet, номинираният за наградата “Стоян Камбарев” 15-годишен китарист виртуоз Георги Димитров-Жожо, лауреат на наши и международни конкурси.

Да подкрепят Мерлин в благородното й начинание дойдоха продуцентът на конкурси за красота, включително и Мисис България Меги Савова и носителките на титлата Вики Божилова, Ради Орцева, Росица Стойчева. Към тях се присъедини и друга коронясана омъжена жена – Александра Милтенова, но като репортер на телевизия InLife. Сред гостите бе и топкоафьорът Вили Боршукова със съпруга си.

merlin12

merlin4

merlin5

merlin6

merlin7

merlin8

merlin9

merlin10

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>