В чест на фестивала “Битката на цветята” жителите на испанското градче декорират богато решетките и балконите си със саксии с живи растения.

kordoba8

Всяка година в началото на май градчето Кордоба в южна Испания буквално избухва в цветове и се впуска в своите пролетни празници. Началото се поставя с парад, наречен „Битката на цветята“. Следва конкурсът Los Patios de Córdoba или „ Тържеството на вътрешните дворове“, който всички жители очакват с нетърпение.

В рамките на две седмици жителите на града оставят вратите си отворени и започва жестока конкуренция за най-красив двор. Собствениците декорират богато решетките и балконите с растения и цветя – основно жасмин, здравец и карамфил.

Килими от цветове, ръчно изработена ислямска мозайка и впечатляващи водни елементи украсяват дворовете. Обикновено това са частни къщи и не е възможно да се видят, но по време на фестивала са отворени за всички.

Специално жури гласува за най-добре запазено и красиво място и победителят не само получава парична награда, но и престиж и възхищение.

kordoba1

kordoba2

kordoba3

kordoba4

kordoba5

kordoba6

kordoba7

kordoba10

kordoba11

kordoba12

kordoba9

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>