Дантели, игриви рюшове и набори, ярки принтове, спортен шик, стил „каки“, къси топове и една идея лекомислие са главните модни тенденции за 2017 г.

Тематично модно ревю “Fifty Shades Of Pink” (“50 нюанса розово”) в хотел “Ренесанс” в Питсбърг, САЩ.

Всяка година два пъти по време на големите седмици на модата в Париж, Ню Йорк, Лондон и Милано модните дизайнери ни затрупват с предложения за това кое ще е на пика на модата през сезона, а ако е възможно – през годината.

За улеснение на желаещите да са в крак с модните тенденции, ето кои са 7-те най-често срещани предложения в колекциите. Те са и 7-те главни модни тенденции за тази година. Моделите са от колекциите прет-а-порте, тоест, всеки би могъл да ги приложи без проблем в гардероба си.

Рюшове, набори, дантела

© refinery29   © bloglovin   © buro247   © graceloveslace.

Женствеността и елегантността отново се връщат на мода тази година. А какво може да бъде по-женствено от полупрозрачни дантелени рокли, въздушни рюшове и игриви набори? Не се страхувайте да добавите към вида си и доза лекомислие, съветват дизайнерите.

Ярки летни принтове през цялата година

© patternprintsjournal   © ruemag   © actitudfem   © stylecaster.

Ярките принтове на цветя запазват своята актуалност вече няколко сезона, и това не е случайно. Дрехи с такава разцветка може да се носят не само през лятото, но и следващия есенно-зимен сезон. Яке тип бомбър и пола с разкошни цветя могат не просто да вдигнат настроението, но и да напомнят за лятото.

Спортен шик

© buro247   © theladybugsbeauty   © lookastic   © wanderbeauty.

Този стил отдавна е станал един от любимите на запалените по модата дами заради неговата универсалност и удобство. Главното е да не се забравят основните правила при избора на дрехи в този стил: избягвайте да съчетавате повече от 3 цвята, избягвайте ярките лога, не претоварвайте вида си с многослойност и излишни детайли.

Къси топове

© fashiony   © forever21   © hercanvas   © withlovefromkat.

Със сигурност може да се твърди, че късите топове от началото на хилядолетието, които откриват пъпа, отново са в топ тенденциите. Кроп-топовете (“срязани” топове) или бра топовете (от „бра“ – сутиен) е уместно да се комбинират практически с всичко – панталони, поли, шорти.

Рае в цялото му изобилие

© fashiony   © piperandscoot   © vogue   © cuteoutfits.

Рае във всичките му варианти – широко и тесно, и във всички възможни цветосъчетания, е една от водещите тенденции тази година. Панталони, рокли, чанти, топове – дизайнерите смело използват раето навсякъде. За да уравновесите вида си, комбинирайте раирани дрехи с по-класически и „спокойни“ детайли от гардероба си.

Стилът “Каки”

© fashiony   © fashionrevo   © aninesworld   © gomiblog.

Не само като цвят, но и като цялостен стил, каки наследява елементите на военната униформа и дрехите за сафари. Години наред дрехите в стил милитъри не слизат от кориците на модните списания. Тази година каки е представен във варианти както на женствени модели, така и на по-динамични, напомнящи за военната униформа.

50 нюанса розово

© thefashionspot   © lolobu   © damselindior   © instagram.

Този цвят, дълго избягван от жените или смятан за бебешки и момичешки, тази година царства във всичките му възможни нюанси и разцветки. Дизайнерите от цял свят единодушно признават розовото като главен фаворит на 2017 г., дори се провеждат тематични ревюта “50 Shades Of Pink”, вдъхновени от заглавието на филма “50 нюанса сиво”. Карамелено розово, светло малиново, светло вишнево, циклама, фуксия – каквото и да избереш, все ще си в тренда.

Виж още:

Пролет и лято в розово

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>