Учени доказаха, че животът продължава 3 минути след физическата ни смърт. За това време човек без сърдечен ритъм още осъзнава какво се случва.

jivot_sled_smartta

Три минути – толкова е времето, в което човек продължава да живее след настъпването на физическата смърт.

Изчислението е резултат от изследвания на британски учени, според коитосъзнанието ни продължава да действа, дори след като тялото ни е приключило жизнения си път, съобщава Daily Mirror.

Изданието се позовава на проучването на екип от университета в Саутхамптън, проведено в 15 болници във Великобритания, САЩ и Австрия.

То е обхванало 2060 пациенти и е установило, че съзнанието остава будно до три минути след настъпването на клиничната смърт.

Около 40% от пациентите, преживяли спиране на сърцето, свидетелствали, че осъзнавали какво се случва дори във времето, когато сърцето им спряло да работи и преди сърдечният им ритъм да бъде възстановен.

“Нашето проучване доказа, че пациенти в подобни състояния възприемат истински събития, когато сърцето им спре да бие, заявява ръководителят на изследването д-р Сам Парния.

Той отбеляза, че резултатите от проучването са доста изненадващи, тъй като е всеизвестен факт, че мозъкът обикновено престава да функционира около 20-30 секунди след спирането на сърцето и възобновява своята дейност едва след повторната поява на сърдечен ритъм. Източник: Нюз 7

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>