Ако искаш да се потопиш напълно в атмосферата на някое място, най-добре е да тръгнеш с приятел, с който да опознаеш напълно местния бит и култура.

Ако сте решили това лято, вместо да се въргаляте по плажовете, да посетите интересни места по света, има два начина това да стане по-приятно и пълноценно. Единият е да си имате приятел, който да ви заведе по места, които вече познава. Персонален гид, така да се каже. С пълно потапяне в колорита на местния живот. Другият начин е да се поровите и да прочетете някои неща, преди да тръгнете за избраната от вас дестинация.

Барселона: горещо фламенко и разходка по Равал

Globallookpress.com.

Барселона няма да бъде Барселона без горещо фламенко. Но трябва да видите автентично такова, а не това, което увиват в красив амбалаж, за да е атрактивно за туристите.

Автентичното фламенко е танц на горещите подземия, на тесните стаички и мазета. А за да се потопите в духана фламенкото, най-добре е първо да се разходите по най-добрият район за създаване на такова настроение – Равал.

Амстердам за свои хора: разходка по необикновени места

prijatno_pateshestvie2

Globallookpress.com.

Ако имате подръка местен човек в Амстердам, той би могъл да ви заведе по тейни местенца, които амстердамци пазят от чужди очи: модни галерии и павилиони, плаващ пазар за цветя, магазин за необикновени подаръци, в който се усмихван даже най-мрачните типове, къщи, в които всяка вечер се пускат филми или вървят пърформънси, а за разкош ви учат да свирите на музикалния инструмент на австралийските аборигени — диджерида. Три часа и половина – и ще се почувствате като амстердамец.

Прага: със самолет над замъците

Полет над руините на замъка Троски. Photo Jiri Castka.

Под ръководството на пилота ще летите над най-красивите замъци и дворци на Прага, които някога сте виждали, и които иначе са недостъпни за туристите. Освен това може да поемете за малко управлението на самолета в свои ръце в полет над красивата Прага.

Рим по залез

Поглед по залез към катедралата “Свети Петър” във Ватикана. Globallookpress.com.

За да се насладите на панорамата на Рим, е най-добре да го направите преди залез. Това пътешествие е за хората, които обичат да не бързат за никъде и да улавят всеки миг от живота. Ще ви научат да пиете правилно най-вкусната римска вода от фонтанчетата и къде може да опитате най-хубавото кафе, тирамису, прословутия сладолед джелато и най-вкусната в града пица.

С кола по замъците около Париж

prijatno_pateshestvie5

Amaury Laporte / flickr.

Ако сте в Париж, може за един ден да се откъснете от чара му и да почерпите вдъхновение в околностите: във вилата на Людовик, в замъка на Котарака в чизми или по местата, където са живели Писаро, Сезан, Моне и Ван Гог. Настройте се на релакс с красиви пейзажи и архитектура, с вкусен чай и кафе с десерти с домашно сладко от местните градини. Никакво висене по опашки за билети за музеи, само простор и свобода.

По покривите на Петербург

Globallookpress.com.

Никога ли не ви е хрумвало да се разходите по покривите на Петербург? Усещането е невероятно: долу се движат коли, бързат хора, така по-добре ще усетите градската суета и ще се запознаете с особеностите и странностите на Питер, като се опитате да го разберете по-добре.

Five o’clock в Лондон

prijatno_pateshestvie7

Tripster.ru.

Хубаво би било да прекарате един следобед в разходка по местата, където се предлагат най-добрия индийски чай и кафе. Може да поговорите с добродушните продавачи, те ще ви кажат къде продават най-доброто кафе в Лондон или къде може да хапнете най-вкусното къри с пиле в сос от бял шоколад. На любителите на изисканата храна и напитки – welcome!

На велосипед по Дунава

Globallookpress.com.

Виена привлича туристите с шницели, щрудели и торта „Захер“, но какво да ги правим после тези допълнителни калории? Най-добрият вариант е да си наемете велосипеди и да се разходите по брега на Дунав, да се изкачите до връх Леополдсберг. Ще се насладите на красивата природа наоколо и на живота.

Венеция през очите на венецианците

Globallookpress.com.

Ако искате да надникнете в скритата от очите на туристите Венеция с нейните фантасмагории, ирационална логика и „сложна простота“, които може да видите само там, на тази островна република, която в разцвета си е завоювала половината свят, а сега е в състоянието на постоянна туристическа феерия. Венеция е толкова разнообразна, че може и седмица да прекарате в разходки, като всеки ден те ще са по абсолютно нови и непознати места.

В Неапол на мотор

prijatno_pateshestvie10

tripster.ru.

Заедно с приятел с мотор за един ден може да излезете по много красиви места, да се изкачите до панорамни площадки към Неапол, на Везувий и Помпей, да хапнете вкусна пица на мястото, където е направена първата „Маргарита“, да се усетите вятъра в косите си, докато карате по крайбрежието или по планинска серпентина, а след това да опитате лимончело в Соренто.

На руин пъб в Будапеща

prijatno_pateshestvie11

Daniel Edwins / flickr.com.

Нощем Будапеща е магнетичен град, еднакво романтичен, ако вървите по тъмно по брега на Дунав и се любувате на мостовете, или да се разходите из руин пъбовете – специалитет на Бдапеща, малки барове на трудно достъпни места.

Виенски потайности

Кафе “Моцарт” и хотел “Сахер” във Виена. Globallookpress.com.

Не може да сте във Виена и да не се запознаете с историческия ѝ център. Да разгледате величествените катедрали и разкопките на древния град, да откриете уютни местенца с най-хубавия замразен йогурт с пресни плодове, да послушате безплатно орган нажживо и да разглеждате минувачите от покрива на някоя сграда.

От Флоренция до Тоскана на Кианти тур

Лозов масив в Тоскана. Globallookpress.com.

Ако тръгвате от Флоренция към Тоскана, може да се потопите в историята на знаменитото вино Кианти с дегустация по живописните хълмове. По време на разходката ще се запознаете с процеса на производство на вино, ще посетите уютното и загадъчно средновековно градче Сан Джиминяно и ще се любувате на най-красивите гледки в региона.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>