7 места в света, подходящи за самотни пътешественички.

samotni_pateshestvenichki

Все по-често броят на жените, които пътуват сами, се увеличава – те са 40% от всички пътувания по работа. Така че не е изненадващо, че вече има много хотели, насочени към нуждите на този тип пътуване.

В някои хотели може да се намерят ексклузивни етажи или стаи само за жени. Дизайнът на интериора е в меки тонове, от приятни материи, с много цветя и списания. В стаите огледалата са със специално осветление, улесняващо гримирането, а осветените гардероби помагат на дамите да намерят лесно това, което търсят.

Създадени са специални менюта в ресторантите, идеи за развлечения и специфични дейности само за жени. Независимо каква е причината за самостоятелното пътуване на нежната половинка по света – бизнес или развлечение, има дестинации, където то би било безопасно. Ето кои са най-предпочитаните:

Хило, Хавай

Хило е най-големият от островите на Хавай, който в действителност се нарича “Биг Айлънд “. Той е рай за сетивата – прекрасни бели пясъчни плажове, очарователни водопади и растителност. Местните жители са приятелски настроени и сигурността на острова не е под въпрос. Възможностите за забавление и нощен живот са много и се препоръчват и за дами, пътуващи сами.

samotni_pateshestvenichki2

Сн: Thinkstock

Индия

Пътуването в Индия е едно уникално преживяване, а не само ” пътуване към себе си”, както го направи Джулия Робъртс във филма “Яж, моли се и обичай” (Eat Pray Love). Индия би ни обогатила както културно, така и духовно. Насладата от архитектурната перла Тадж Махал по изгрев слънце или хиндуиската церемония Аарати – поклонение пред боговете във Варанаси, са уникални преживявания за всеки турист.

Индия е една от страните, които се посещават най-често от самостоятелно пътуващи, което я прави лесно достъпна дестинация, готова да бъде проучена с лекота от жените.

samotni_pateshestvenichki3

Сн: Thinkstock

Малмьо, Швеция

Малмьо е третият по големина град в Швеция и има репутацията на много творчески и толерантен град. Освен сгради като известния небостъргач Turning Torso, Малмьо се гордее с един от най-големите съвременни художествени музеи в Европа и екологичен район в скандинавски дизайн Västra Hammen.

Площад “Лила Торг” е пълен с клубове и ресторанти. Тук на открито може да се изпие едно кафе, след което да се продължи нощното приключение в някой от баровете наоколо. Скандинавците се славят като изключително толерантни и приятелски настроени, което самостоятелно пътуващите дами също биха изпитали.

samotni_pateshestvenichki4

Сн: Thinkstock

Бали, Индонезия

Бали е перфектна дестинация за тези, които изцяло биха желали да се откъснат от всекидневието и забързания живот в големия град. Дамите могат да се отдадат на спокойствие на плажа или безгрижно да практикуват много водни спортове в тюркоазения океан.

Друга възможност е активен туризъм във вътрешността на острова с маршрут, водещ през оризовите полета и вулканичните склонове, който ще даде възможност за запознаване с културата и начина на живот на местните. Ако спокойствието на север не ви е по вкуса, може да се отправите се на юг, където френетичният нощен живот ще ви очарова.

samotni_pateshestvenichki5

Сн: Thinkstock

Лас Вегас, САЩ

Въпреки че на пръв поглед може да не изглежда привлекателна дестинация, истината е, че самостоятелното пътуване до Лас Вегас има предимства: много по-лесно е да се намерят билети за грандиозните шоу програми на разумни цени и има много групови дейности и забавления. Ако това не е достатъчно, винаги можете да започнете разговор с колега от масата за покер.

samotni_pateshestvenichki6

Сн: Thinkstock

Лондон

Пътуването до Лондон е идеално средство за отърсване от стреса, което може да бъде дори и за 2-3 дни на все по-изгодни цени. Лондон предлага безкрайни възможности за културни и развлекателни дейност, например изложба на холивудски костюми в музея “Виктория и Албърт”, хубав коктейл, изпит в Ийст Енд или шопинг в Carnaby.

Лондон е град, който разполага с много повече хотели само за жени, в които достъпът на мъже е забранен. Във всяко отношение те са се специализирали да задоволяват нуждите на дамите, които пътуват сами, от интериора на стаите до малките детайли, свързани с комфорта в тях.

samotni_pateshestvenichki7

Сн: Thinkstock

Сингапур

Сингапур е един от най-безопасните, най-чистите и подредени мегаполиси в Азия – точка, в която се пресичат много азиатски култури. Най-атрактивни са Малката Индия, Чайнатаун, Little Quarter, Orchard Road. Интерес би представлявала и сградата MICA – една цветна палитра със своите 927 прозореца, боядисани в багрите на дъгата.

Обиколката из улиците на Сингапур ще ви даде представа за космополитна атмосфера в този жив мегаполис. Атмосфирата несъмнено се допълва от много ястия, които не са за пренебрегване от дамите. Гастро ценителките ще могат да се насладят не само на интернационални специалитети, но и на вариации от малайската, китайската и индийската кухня, които характеризират ястията на Сингапур.

samotni_pateshestvenichki8

Снимка: Thinkstock
There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>