Наградата на конкурса, организиран от Национален дарителски фонд “13 века България”, по традиция ще бъде връчена на 11 май

Развръзката на единадесетото издание на конкурса „Роман на годината“ ще бъде по традиция на 11 май, но до връчването й в галерия „Средец“ шестимата номинирани ще тръпнат кой от тях ще получи престижния приз.

Ще задържим в тайна имената на журито, съставено от именити литератори и рицари на словото, но е задължително да представим авторите и произведенията, които избраха от представените на вниманието им 34 романа, издадени през 2021 година само шест.

Номинираните творби и писатели са:

„Жена на вятъра“ – Александър Секулов

„Мисия Туран“ – Алек Попов

„24 часа труд“ – Васил Панайотов

„Шестият пръст“ – Деляна Манева

„Опашката“ – Захари Карабашлиев

„Т като Ташкент“ – Христо Карастоянов

Единствено за Деляна Манева романът е дебют, но тя пък има опит като сценарист на „Мисия Лондон“.

За да разберем кой ще получи почетна грамота за Роман на годината с логото на НДФ „13 века България“ и съответстващото й парично покритие от 11 хиляди лева, ще трябва да изчакаме месец.

Целта на конкурса е да насърчава и популяризира съвременната художествена литература. В него могат да кандидатстват писатели и издателски къщи с романи, издадени през предхождащата връчването на наградата година.

Литературната надпревара е създадена от Националния дарителски фонд „13 века България“ през 2011 година.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>