Някои холивудски знаменитости трошат луди пари за странните си прищевки.

И звездите са хора, и те имат нужда от хоби, което им е по душа. И в тях живеят синдромът на Плюшкин и страстта към трупане на вещи. Готови са да похарчат луди пари за колекциите си, някои доста странни, други – откровено шантави. Ето какви са страстите на кумирите на милиони хора по света.

Пенелопе Круз в плен на закачалките

1-Penelope_Kruz

Когато става дума за странни колекции, звездата спокойно би могла да се класира в челната тройка. Красивата, богата и известна актриса трупа… закачалки за дрехи. Запознати твърдят, че вече е събрала 500 броя и непрекъснато прибавя нови.

Джони Деп трупа шапки

2-Djoni_Dep

Любимецът на милиони девойки, жени и мъже има няколко колекции, които са доста оригинални. На първо място обаче е колекцията му от шапки. Те вече са толкова много, че е отделил цели две стаи в дома си, за да ги реди. Където и да ходи по света, хареса ли му шапка, я купува. Известен е случай, при който той се сдобива с шапката на бездомник, за което заплаща неприлично голяма сума.

Но най-голямата колекция на Деп е от фигурки на клоуни, но не обикновени, а със злобни изражения на лицата.

Арни се захласва по хамъри

3-Arni

Железният Арнолд Шварценегер колекционира офроуд автомобили с марката “Хамър”. Той направо се е побъркал по тези коли, след като видял един такъв “космически” екземпляр, създаден от концерна AM General за американските военни. В началото отказват да му продадат това чудо на автомобилната техника с обяснението, че е разработено само за Пентагона. Но актьорът не се отказва.

След преговори, продължили няколко месеца, концернът вдига бяло знаме. Оттогава щом “Хамър” пусне нещо ново, колата веднага се оказва в гаража на Арни.

Днес в колекцията на Шварценегер има повече от 80 експоната, като се започне от танк и се завърши с екологични електромобили. Тях Арни започва да купува по съвет на имиджмейкърите си, когато става борец за чистота на околната среда.

Куентин Тарантино реди винил

4-Tarantino

Създателят на “Криминале” колекционира стари настолни игри. Той не само играе на тях в свободното си време, но и ги съхранява в идеален порядък. Всички експонати от колекцията са систематизирани по названия и жанрове и описани в каталог, така че собственикът винаги знае кое къде се намира. Освен това Тарантино събира винилови плочи и ролки с филми.

“За ценителя на кино да събираш филми на видео е все едно да пушиш трева. Лазерните дискове са кокаинът, а ролките с филми – чистият хероин. Все едно си надрусан непрекъснато”, споделя Куентин в едно свое интервю.

Дъстин Хофман гушка плюшени мечета

5-Dustin

Трогателна е колекцията на Дъстин Хофман – плюшени мечета Теди (името на играчката е в чест на президента на САЩ Теодор Рузвелт, който по време на лов отказва да стреля по вързано мече). Актьорът вече притежава няколко хиляди плюшени играчки. Колекцията му се пази в специални шкафове със стъклени врати.

Том Ханкс е верен на пишещите машини

6-Tom_Hanks

Той колекционира екземпляри с клавиатури на различни езици и знае абсолютно всичко за предшествениците на компютрите. Може с лекота да разглоби и после да сглоби отново и най-сложните модели.

Но в колекцията му цари пълен безпорядък. Приятелите на Ханкс казват, че из цялата му къща има разхвърляни пишещи машини и части от тях, като играчки в детска стая.

Рийз Уидърспуун дипли стари покривки

7-Rijz_Widurspuun

Звездата от “Професия блондинка” колекционира старинно бельо, винтидж тъкани и бродерии, основно покривки за маса. Събрала е уникални неща, които купува на аукциони и разпродажби, в антикварни магазини. Не се гнуси да ходи и на лов за антики по битпазари – смята, че ако човек има късмет, там може да изрови истински произведения на изкуството.

Уидърспуун обича да пренарежда покривките си и да ги гледа. Казва, че съзерцанието на красиви вещи ръчна изработка носи наслада и вдъхновява.

Хайди Клум е побъркана по обувките

8-Hajdi_Klum

Топмоделът и майка на две деца се възползва от работата си в модната индустрия, за да колекционира обувки. По скромни изчисления, колекцията й наброява вече 2000 чифта. Страстта си Хайди оправдава с това, че обича да се запасява. За обувките й е оборудвано специално хранилище в дома й.

Хайди се шегува, че би искала стъпалата на двете й дъщери скоро да израснат до нейния размер, за да износват стотиците ботуши, сандали и обувки.

Анджелина Джоли обожава кинжали

9-Andjelina_Djoli

Нежната и изискана Аджи има съвсем не дамска колекция – тя обожава да събира редки кинжали и ножове. Първият кинжал й е подарен, когато е на 11 години от най-любимия й човек. Тази своя “любов” тя предава и на децата си.

Съпругът й Брад Пит се увлича от далеч по-миролюбиви предмети. Неговата страст са оригинални мебели и монети с художествена стойност.

Елтън Джон има 250 хиляди чифта очила

10-Elton_Jon

Един от най-талантливите рок певци, композитори и музиканти е известен колекционер. Освен 26-те му оригинални коли, той събира очила и в колекцията му вече има цели 250 хиляди експоната. Толкова са много, че когато се настанява в хотел, артистът наема отделна стая за очилата си!

Сред експонатите му са диоптрични стъкла във всички цветове на дъгата, очила с антени, лампички и какви ли не други приспособления. Има даже очила с чистачки, подобни на автомобилните.

Източник: Преса

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>