Изработените килимчета, одеала, покривки за легла и столове на баба оживяха върху… мъжки панталони. Всичко е на една кука, със старинните ажури и пачуърк.

pleteni_shorti1

И това доживяхме, ще кажат някои – плетените на една кука килимчета, одеала, покривки за легла и столове на баба оживяха върху… мъжки шорти. Революционно и екстравагантно! Всичко е на една кука, със старинните плетки ажур и в стил пачуърк.

Шантавата идея е на дизайнера Schuyler Ellers, който решил да прекрои афганистански ръчно изработени винтидж покривки за легло в топли и удобни шорти за силния пол. Той е управител на магазин Lord von Schmitt в интернет магазина Etsy и създава новите облекла от рециклирани плетива на една кука, като събужда ентусиазма на ексцентричните.

Когато се научих да плета, веднага разбрих, че трябва да създам нещо необикновено. Нещо, което не сте виждали преди”, казва дизайнерът.

Опитах да плета и веднага заваляха поръчки от всички кътчета на планетата. За мен това е универсално облекло и всеки може да се запали по изработката му. С тези шорти може да си легнеш, а може и да отидеш на купон, защо не. Има не само шорти, но и панталони. Освен това е много еко – използват се стари одеала, които вече никой не слага по леглата си, или остатъци от прежди”, казва още Елес.

pleteni_shorti2

pleteni_shorti3

pleteni_shorti4

pleteni_shorti5

pleteni_shorti6

pleteni_shorti7

Източник: Adme

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>