Те не само служат за сгряване в студените зимни дни, но и могат да превърнат и най-скучните ви дрехи в уникален тоалет.

Ако досега сте носили шала само за да не изстинете, време е да промените отношението си към него. Този аксесоар е способен на чудеса. С негова помощ може да преобразите всеки, дори и най-банален вид, да скриете недостатъци на фигурата си и даже да освежите цвета на лицето си, компенсирайки недостатъчния син през нощта.

Големият плюс на палантина (шал с по-големи размери като наметка – бел.ред.) е, че може да го носите не само като шал, но и като връхна дреха. За целта е достатъчно да поставите колан.

Забравили сте шала си вкъщи? Не е проблем. Използвайте за шал пуловера си.

Аксесоар с многовековна история

За многовековната история, откакто са създадени до днес, ръкавиците са имали различни функции. Били са неизменна част от костюмите на елита и придворните особи, важен елемент от етикета, средство за флиртуване, ефектен начин за предизвикване на дуел…

По-рано са носили ръкавиците само като средство против измръзване, но вероятно сте забелязали, че с тях тоалетът ви придобива завършеност и изглеждате по-елегантно.

Кожа, велур, трикотаж, мрежа, дантела — изборът на материали е голям.

Най-топли са ръкавиците от велур, а най-трайни – от козя кожа.

Моделите из изкуствена кожа не издържат на студ, стават твърди при ниски температури и се напукват. Затова е по-добре да не ги носите при студ, дори и да са подплатени с пух.

Ръкавиците са с различна дължина: класически (до китката), дълги (до и над лакътя) и къси с отрязани пръсти.

Ако сте избрали тоалет, който не е в черно, негласното правило е ръкавиците да са с няколко тона по-тъмни от ръкава на дрехата.

Черните ръкавици са класика, която удачно се съчетава с връхни дрехи от всички цветове. Обратното – стилистите съветват да се носят тъмни сака и палта с аксесоари в зелено, червено, синьо, лилаво, светло виолетово, бежово и други оттенъци.

Едноцветните модели от тънка материя се съчетават добре с една или две масивни гривни.

Преди е съществувало правило, според което не е прието да се комбинират ръкавиците с чантата, обувките и другите аксесоари. Сега такива забрани няма, но не трябва да забравяме, че оптималният брой цветове във външния ни вид не трябва да надхвърля числото 5.

За много хора дантелените ръкавици са част от вечерния тоалет. Днес подобни модели може смело да се носят и през деня. Главното е да се носят с неофициални дрехи, даже това да е джинсово или кожено яке.

Героините от street-style хрониките вземат пример от знаменитите актриси на стария Холивуд и носят кожени ръкавици с костюми с панталони.

Един от модните трендове днес е цветът на маникюра да се подбира според цвета на ръкавиците без пръсти.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>