Противна ми е вербалната агресия и плюенето като спорт. Генерираме отрицателна енергия, достатъчна да отрови всякакви български победи.

Нона Нейчева

То как да не се ядосаш – като сме свикнали всяка година да сме на първо място в тази “наша” Евровизия, второто си е просто голямо падение! Там, където си положил традиции на устойчиво развитие, да те смачкат и да те захвърлят на второ място – не, това не може да е истина… Илюминати?

Разкъсвам се и не спирам да размишлявам, какво стана, че тръгнахме в обратна посока?

Накъде се върти светът?! Да слезеш ти с едно стъпало от стълбицата… Или не, може би сме били над стълбицата?! Нямам идея, но както и да е. Факт е, че и аз не спирам да се ядосвам. Мамка му, кога ще ви видя щастливи, българи? Кога ще спрете с тъпотиите и всичките русофобски и русофилски теории за намесване и във вашето собствено легло?! Вероятно и португалската песен е просто зашифрована руска – вероятно, но никога няма да разберем.

Нашето момче било гей, Салвадор бил на наркотици…

Ще разберете ли, че даже и така да е, светът е отворен за всички човеци. А преди да говорите кой е надрусан, защо пък не прочетете, че португалецът е наистина на медикаменти, но защото има тежки здравословни проблеми.

Като цяло що не вземете първо да попрочетете, да се информирате, да се научите да анализирате и тогава да дадете издържано мнение? Толкова да обичам България и толкова да ми е противна вербалната агресия и плюенето като спорт! Генерирането на толкова отрицателна енергия, достатъчна да отрови дори и всякакви победа и всеки успял дори БЪЛГАРИН.

Но не това е важно! Важното и трагичното в случая е, че в очите на българина най-емоционално неподправеното изпълнение е “изпълнение на шут”. Хора – циркът е само в България! Шутовете (в пряк и преносен смисъл) са си само у нас. Май трябва първо да се учим какво означава емоция изначално и какво е шут? Какво е цирк? Какво е смисъл, какво е да бъдеш себе си.

И се порадвайте, бе, хора – знам, трудно е да слезеш по стълбицата, като си привикнал все с победи, ама отворете една бира, сипете си шампанско – второто място всъщност било голяма победа.

А аз ще си пусна и португалската „лесна“ песен, защото ми харесва страшно много.

“До полунощ българите мразеха Кристиан, след полунощ португалеца“, написа във фейсбук Александър Николов. А колко по-напред щяхме да сме като нация, ако знаехме как да обичаме – ще добавя аз.

Топли ме мисълта, че всяко шоу има своя край и че билетите все някога се изчерпват. Нека всички направят деня си по-красив и нека не откриват красотата в негативизма – това си пожелавам и черпя днес с радост и любов себе си и всички вас.

От редакцията: Ето какъв пост на възхищение към способността на дете от България да пее на чужд език по телевизията публикува в Туитър популярна личност в Англия по време на изпълнението на Кристиан. Публикуван е от Диана Касабова:

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>