Красиви стъкленици, пълни с разноцветни течности, разкриват всичките ни страхове и могат да ни излекуват.

aurasoma11-2

Надежда Петрова

В света има измислени стотици хиляди терапии и във всяка от тях човек може да намери нещо интересно. Аура Сома въпреки относително крехката си възраст вече има привърженици в целия свят.

Вики Уол.

Вики Уол.

Този вид цветотерапия е създадена от англичанката Вики Уол през 80-те години на XX век. Вики е първата жена, член на Кралския колеж по хирургична патология, както и една от първите, лекували диабет без инсулин.

Баща й е особен човек. Занимава се с кабала и от малка я учи да разбира от билки и техните медицински приложения. По-любопитното обаче е, че и той, и Вики притежават необикновената дарба да виждат аурата на хората.

Майката на Вики умира още при нейното раждане, а мащехата се отнася грубо с нея. Затова на 16 години тя напуска дома си, прекъсва всякакви контакти със семейството и започва да работи в аптека. По-късно се среща с Маргарет Кокбейн, която притежава клиника по остеопатия – лечение, при което човек се разглежда като тяло, дух и душа, а специалистите преглеждат тялото на болния с ръце и усещат къде има блокажи. Вики оставя работата си като фармацевт и се посвещава на медицинския център.

Когато се създава техниката Аура Сома, на Вики се налага да се оттегли от активния професионален живот заради прогресираща слепота. Невероятно е, че една сляпа жена, следваща вътрешната си интуиция, успява да създаде вълшебни продукти с искрящи цветове.

Вики разказва, че е създала своята програма по време на медитация – някакъв вътрешен глас я изпратил в лабораторията и я накарал да смесва ефирните масла с вода и натурални оцветители. Тя напълнила 106 стъклени флакона с течности в различни цветове.

На сутринта Вики и нейните приятели се наслаждавали на чудесните бутилчици. Когато я попитали за какво служат те, Вики не може да отговори. Само подозира,че може да се използват като козметични масла. Скоро обаче я очаква изненада. Оказва се, че ефектът от съдържанието в стъклените бутилчици е много по-голям.

Благодарение на вродената си дарба да вижда дълбоките слоеве на аурата Вики отбелязва нещо много важно: гледайки стъклениците, хората избират бутилката със същия цвят, който тя открива в основата на тяхната аура. Така Вики формулира първия принцип на Аура Сома: “Ние притежаваме цветовете, които избираме. И тези цветове отразяват самите нас и истинските ни потребности”.

AurasomaPoster

Сеанс с четири флакона

Какво всъщност се случва при първия сеанс по Аура Сома? Като начало терапевтът ви предлага да си изберете 4 от 106-те флакона. Решението трябва да е импулсивно. Изборът на тези флакони говори за емоционалното и физическо състояние на човека и за личностните му перспективи. Обикновено специалистът се ръководи от принципите на хромотерапията и описанието на флаконите, което Вики е оставила. Повечето от клиентите отбелязват, че подобни диагнози са удивително точни.

Първият флакон показва предназначението в живота и пътя, който ви е писано да извървите. Вторият говори за трудностите, с които обикновено се сблъсквате, вървейки по него. Изборът на третия флакон съдържа информация за прогреса, който сте достигнали на този етап от живота си. За финал четвъртият флакон информира за възможните вътрешни перспективи, стоящи пред вас.

След като комбинира цялата информация, специалистът избира шишенцето, което е най-подходящо за корекция на психо-емоционалното състояние на клиента. Именно неговото съдържание трябва да се нанася на определени биоенергийни точки.

Стъклениците не лекуват директно физическото тяло, а изцеляват, влияейки на най-фините вибрационни нива на човешките енергийни системи. Човек сам избира наобходимото му лечебно средство според това коя стъкленица го привлича най-много. Цветовете резонират във всички нива на човешкото същество – духовно, психическо, емоционално и физическо.

aura-soma_

Колкото и странна да изглежда за разума ни тази система, тя наистина звучи доста атрактивно. Има и специална козметика от натурални кремове и масла. И докато на този етап няма чисто физически доказателства за терапевтичните ефекти на методиката, то СПА процедурите с използването на маслата със сигурност са приятни и напълно безвредни.

Голяма част от хората, доверили се на Аура Сома, споделят, че след прилагане на препоръките на специалиста са забелязали засилване на интуицията, творчески потенциал, лесно намиране на пътищата за реализация. Много хора започват да изпитват необичаен прилив на енергия.

Вики Уол върви по пътя на знанието за цветовете до последния ден от живота си. След кончината й изследователската й работа продължава нейният незаменим помощник и приятел Майк Бут, а във Великобритания се основава Международна академия по цветотерапия, която развива и системата Аура Сома.

Днес в много страни по света прилагат този метод. Всеки може да го изпробва, като си направи първоначален онлайн тест в някой от многото сайтове, посветени на интересната система.
Източник: Преса

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>