StartTrek сцена, нова медия за предприемачи и панел за жени са сред акцентите на StartUP Conference NEXT.

1-Salim_Virani

Салим Вирани, който от известно време живее в София, е сред най-желаните лектори на конференцията. Снимки Фондация StartUP.

kare_pokolenieY

Учредяването на първите български стартъп награди StartUP Awards е сред основните акценти на StartUP NEXT 2014 – най-голямата конференция за предприемачи, чието осмо издание започна днес и продължава и утре в Sofia Event Center.

Във форума, открит от посланика на САЩ у нас Марси Рийс, участват 33-ма лектори от България и чужбина.

В двата дни на конференцията са обособени четири дискусионни панела: за стартъп и образование, за жените в предприемачеството, за развитие на предприемачеството в глобален аспект, за SEED инвестиции и бързи продажби, работилница по дизайн мислене и Google инструменти за стартъпите.

В програмата на конференцията се включва и фондът Eleven с паралелния панел StartTrek. Целта му е да разпространява ноу-хау и успешни истории за стартиращи компании от европейски основатели и предприемачи, и да създава по-силни стартъп общности в целия регион. През последните 12 дни StartTrek гостува на Истанбул, Букурещ, Белград, Подгорица и Загреб. Финалът му ще бъде у нас на 11 октомври в рамките на конференцията.

Гостите на форума ще проследят над 15 презентации на световни авторитети в предприемачеството от целия свят и ще имат възможност да създадат ефективни контакти с ценни партньори.

По време на конференцията ще бъде обявен и стартът на новата медия www.startups.bg, която ще представя български стартъпи.

Първите български стартъп награди StartUP Awards се учредяват от двете водещи организации StartUP Foundation и Start It Smart в партньорство и ще се проведат през декември. На форума стартира и третото издание на конкурса за мобилни приложения на Vivacom – #newbornideas.

Основни акценти в програмата тази година са техниките за маркетиране на стартъпи и продажбите на световния пазар. Темата на конференцията е Growth Hacking или “хакване на растежа” – термин, който се налага през последната година в стартъп средите. Означава прилагане на успешни маркетингови техники за растеж – как с хакове и без голям бюджет може да се постигнат огромни посещения на сайта или феноменални продажби. “В IT средите да хакнеш нещо означава да проникнеш в същността му, да разбереш как работи и да направиш така, че да работи по-бързо и по-добре”, обясняват организаторите.

Пръв лектор на форума е Боб Дорф – име легенда в стартъп средите и съавтор на “библията на младия предриемач” – „Наръчник на собственика на стартъп“. Наричат го „серийния предприемач“, защото през целия си живот стартира само успешни бизнеси. Първата си компания основава на 22 години и оттогава има десетки успешно разработени бизнеси. По време на престоя си в България Боб Дорф ще участва в срещи и сесии с менторство на български стартъпи.

2-BobDorf

Легендата Боб Дорф ще бъде ментор на български стартъпи в срещи и сесии по време на конференцията.

Сред лекторите, които се очакват с голям интерес от гостите на конференцията тази година, са и четиримата млади специалисти от глобалната организация за насърчаване на предприемачеството Founder Centric. Салим Вирани, Девин Хънт, Роб Фицпатрик и Джордан Шлипф пристигат от Лондон. От известно време Салим живее в София и помага на стартъп движението.

3-rob_fitzpatrik

Роб Фитцпатрик, разработвал продукти за брандове като MTV и Sony, ще сподели своя опит в предприемачеството.

Четиримата млади специалисти помагат на разрастващите се екосистеми в Европа да ситуират по подходящ начин стартъпите си и да получат видимост и възможности за развитие и последващо финансиране.

Роб Фитцпатрик е разработвал продукти за брандове като MTV и Sony и набира инвестиции за стартъп компании в САЩ и Великобритания. Девин Хънт е основател на две технологични компании и е работил за компании като Vice Magazine, Disney Imagineering и BERGа. Салим Вирани е преподавател в Оксфорд, с 5 стартъпа и основател на платформата Leancamp за валидиране на хипотези в предприемаческия бизнес, и на Village Accelerator – програма, която инвестира в технологични бизнеси от развиващите се държави в света. Всички лектори и програмата са обявени на сайта на конференцията http://2014.startup.bg/.

StartUP Conference NEXT се организира от фондация StartUP, която развива дългогодишна дейност за популяризиране и развитие на стартъп средата в България чрез редица събития. Дългосрочни партньори на форума са водещи компании като Vivacom, Superhosting, Microsoft, Telerik, NextDC и други.

Източник: Клуб Z

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>