Курсът на SmartyKids работи за концентрацията и развитието на паметта при децата

Децата ни могат да развият суперпамет още в ранна възраст благодарение на образователната методика Бързо четене. Тя е авторска за международната мрежа от детски образователни центрове SmartyKids, в допълнение към менталната аритметика, с която ги свързваме и с която са изключително нашумели у нас през последните години. Програмата насърчава малките да могат да се учат на бързо усвояване и разбиране на различни текстове, като по този начин създават и страст към четенето на книги в подрастващите.

Курсът включва обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации – т.нар. СУПЕРПАМЕТ. Чрез Бързото четене децата не само се учат да четат, но и научават заедно с родителите си нови и интересни факти за света. Така заниманията никога не са “скучни“.

Обратната връзка на родителите за обучението по Бързо четене на SmartyKids потвърждава, че само след 3 месеца децата четат с разбиране и по-бързо. Също така повишават интереса си към четенето и все повече посягат към книжките вкъщи. Повишаването на концентрацията им е също важен детайл в обучението, като паметта се подобрява значително. Повишават се и резултатите по различни предмети в училище. От голямо значение за това децата да посещават курса за Бързо четене с огромно желание, е съдържанието на материалите, в които изобилстват любопитните факти. „Текстовите задачи му станаха любими и вече не се затруднява с прочитането на условието. Детето има самочувствие, че може да се справи с текста и да разбере същността му“, споделя Ивелина К., майка на 8-годишния Павел.

За малките ученици в курса това е приключение, не само полезно от образователна гледна точка, но и забавно. Споделят, че научават много за държавите по света, повишават скоростта на четенето си и се чувстват по-уверени, по-решителни и по-знаещи.

Отзиви от децата можете да видите тук:

За SmartyKids

SmartyKids е водеща международна мрежа от детски образователни центрове,
с 350 центъра в 11 държави по света. В България над 60 SmartyKids центъра работят с деца на възраст от 4 до 14 г., предлагайки занимания по: Ментална аритметика – за деца от 4 до 12 години, Бързо четене – за деца от 7 до 12 години, Финансова грамотност – за деца от 8 до 14 години и стартиращия съвсем скоро Красив почерк, който е за деца от 7 до 12 години.

Методиките на SmartyKids включват водещи световни практики на преподаване и подходи за интелектуално развитие. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на обучение толкова увлекателен, че детето напълно да се отдаде на играта, същевременно разгръщайки своя интелектуален потенциал.

Заниманията по ментална аритметика влияят върху цялостното развитие на детето и не са тясно насочени само към математическите му умения. Ползите от изучаването на ментална аритметика са: подобряване на концентрацията и паметта, развитие на аналитичното мислене на детето, увеличаване скоростта на възприемане на информация, развитие на творческото мислене, самостоятелност и увереност.

Със SmartyKids Бързо Четене развиваме: любов към четенето, СУПЕРпамет, разбиране на прочетеното, скорост на четене, грамотност, възприятие и обработка на информация.

Със SmartyKids Финансова грамотност децата се учат да бъдат отговорни към парите и финансите си, разбират как работи икономиката и банковата система, вземат самостоятелни финансови решения в детска възраст.

Повече информация за SmartyKids и центровете им в България може да намерите ТУК.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>