Ако се срещаш с такава дама, трябва да си готов да се бориш за нея. Дори със самата нея. Тя е истинско съкровище, стига да можеш да понесеш и силата, и слабостта ѝ.

silna-jena111

Казват, че силната жена често остава сама, защото комплексира мъжете. Респектира, смущава, комплексира… А всъщност силната жена е истинско съкровище. Стига до нея да стои достатъчно силен мъж, който да понесе и силата, и слабостта ѝ, и вместо да се комплексира, да се гордее с нея.

„Колкото и да е силна една жена, тя чака мъж, по-силен от нея. И не за да ограничи свободата ѝ, а за да ѝ даде правото да бъде слаба“. Казал го е писателят Ерих Мария Ремарк. Толкова е просто. Защото силната жена е преди всичко жена, със своите хубави и лоши моменти, тревоги, комплекси, кризи, колебания. И ако един мъж осъзнае това и я подкрепя, уважава и цени, тя ще му донесе много радостни мигове.

Защото, както казва американският психолог Лорън Харвис-Гибсън:

Силната жена не е пресметлива. Тя дава и се раздава. Знае какво заслужава и знае как иска да се отнасят към нея – както тя се отнася към останалите.

Ако се срещаш съм силна жена, ти също трябва да си силен.

Силната жена иска да бъде уважавана. Не е нужно да й подаряваш рози на Св. Валентин. Не е нужно да й пишеш любовни стихове. Не е нужно да я водиш в скъпи ресторанти. Нужно е само да й показваш, че е важна за теб. И да си сигурен, че го разбира. Да си сигурен, че знае, че не е сама. Дори когато не си до нея.

Ако се срещаш със силна жена, трябва да си готов да се бориш за нея. Дори със самата нея.

Понякога тя ще издига стени между вас. Но само за да провери колко силни са чувствата и волята ти. Само за да се убеди дали наистина искаш да си с нея.

Силната жена е понесла много болка. Именно тя я е направила силна. Тя знае, че може да се справи с много неща. Но иска да не й се налага да го прави. Сърцето й е в белези от рани, но тя иска да ги излекува. Да ги излекуваш.

Ако се срещаш със силна жена, трябва да поискаш да чуеш историята й.

Да се разкрие пред теб. Да я накараш да ти повярва. Да й позволиш да бъде слаба. Да й покажеш, че вече ти ще бъдеш нейната сила. И нейната опора.

Тя е самостоятелна, със свой стил и начин на живот, със свои предпочитания и хоби. И какво лошо има в това?...

Тя е самостоятелна, със свой стил и начин на живот, със свои предпочитания и хоби. И какво лошо има в това?…

Силната жена няма нужда от красиви думи. Тя има нужда от силни и искрени жестове. Има нужда да знае, да усеща, че е обичана силно. Желана силно. Чакана силно.

Ако се срещаш със силна жена, покажи й, покажи на целия свят, че се гордееш с нея, че вярваш в нея, че си до нея.

Подкрепяй я, когато се бори за мечтите си. Насърчавай я, когато е обезсърчена. Вдъхвай й кураж, когато е обезверена.

Просто бъди до нея.

Силната жена знае плюсовете си. И своите минуси. Тя се бори за своето израстване. Бори се да бъде още по-добра, още по-истинска, още по-себе си. Но има нужда да знае, че за теб е напълно достатъчна такава, каквато е. Има нужда да знае, че я харесваш и приемаш такава, каквато е. Има нужда да усеща, че я обичаш такава, каквато е.

Ако се срещаш със силна жена, трябва да забравиш за егото си.

Да забравиш за страховете си. И да се впуснеш в това лудо приключение, наречено Истинска Любов. Пламтяща Любов. Вечна Любов.

Ако се срещаш със силна жена, трябва да си способен да обичаш силно!

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>