Не е рядкост зад Океана едно хлапе да натрупа пари в развлекателната индустрия. Рядкост е да си подрастващ със успешен собствен бизнес, и то от хоби.

Идеята за тийнейджър милионер не е такава рядкост, ако човек се вгледа във всичките млади хора в развлекателната индустрия. Ако едно хлапе притежава дарба, може без проблеми да печели милиони преди още да е тийнейджър. Това, което е по-голяма рядкост, е концепцията за тийнейджъра милионер, който е натрупал състоянието си със собствен бизнес.

Често се чуват истории за хлапета, които създават малки компании, за да печелят пари, но това обикновено е с цел да спестят пари за университет; след като дойде време за университета, бизнесът с продажба на лакомства или някаква странна стока остава на заден план в полза на по-стабилни и доходоносни начинания. Не много от тези млади предприемачи постигат успех, който им носи десетки милиони долари. Тези 10 тийнейджъри са изключение от правилото. Техните хобита като тийнейджъри са им донесли значителни приходи. Вижте ги:

10. Джордан Марон, известен още като Captain Sparklez

Джордан Марон.

Джордан Марон.

Джордан Марон е от малцината късметлии, които превръщат хобито си в мултимилионен източник на доходи. Той е популярен в YouTube с името Captain Sparklez. Неговият канал в YouTube тръгва, когато той е само на 18 години, а първият му канал ProsDontTalkSh** стартира дори преди това. Дори и в годините, когато се занимава още с ProsDontTalkSh**, Марон си партнира с уебсайта за стрийминг Machinima.com и с многоканална мрежа.

Джордан пускал основно видеа, свързани с играта Call of Duty, но започва да набира популярност, чак след като стартира канала CaptainSparklez, където става известен с видеата си за Minecraft и пародиите на песни. Днес той е една от най-печелившите звезди в YouTube, с милиони абонати на канала си, милиарди гледания и лично състояние от 8.2 млн. долара.

9. Ник Д’Алойзио

Ник Д' Алойзио.

Ник Д’ Алойзио.

Ник е самоук програмист, който започва обучението си с книга за абсолютно начинаещи. След като усвоява програмирането, Ник пуска първото си приложение, когато е едва на 12 г., след което създава ново приложение всяка лятна ваканция. В крайна сметка, когато е на 15 г., разработва приложение на име Trimit, което създава кратки резюмета на дълги статии.

Милиардер от Хонконг вижда потенциал в това и дава на Ник 300 000 долара, за да усъвършенства приложението. От преработката се ражда Summly – приложение, за което Yahoo! плати 30 млн. долара. Освен това Ник се сдоби и с пост в компанията. Вижте още: Той работеше на бензиностанция, а сега прави милиони от Facebook

8. Фрейзър Доърти

Фрейзър Доърти.

Фрейзър Доърти.

Фрейзър полага основите на своята компания SuperJam на стойност 1.2 млн. долара, като продава рецептите за сладка на баба си. С времето Фрейзър добавя свои идеи в рецептите и дори развива начини да прави сладко изцяло от плодове. Това се разчува в Шотландия и той склчюва договор с веригата супермаркети Waitrose да продава сладкото си в 184 от техните магазини.

Впоследствие той започва да продава в цели 2 000 магазина, както и в други страни. Името SuperJam дори бе обявено от Националния музей на Шотландия за “легендарна шотландска марка.” Дохърти доразвива бизнеса си, като пуска и готварска книга на име SuperJam.

7. Ашли Куолс

Ашли Коулс-

Ашли Коулс-

Когато е едва на 14 г., Ашли Куолс започва да се обучава на HTML и решава да пусне сайт на име WhateverLife.com, където да покаже дизайнерските си умения на заинтересовани купувачи. По това време сайтът й не генерира почти никакъв трафик. На следващата година Ашли започва да предлага услугите си на съученици, които искали по-персонализирани профили в MySpace и в други социални мрежи.

С увеличаването на трафика и рекламата от уста на уста Ашли се присъединява към Google Adsense и започва да получава дял от рекламните проходи. С нарастването на трафика тя започва да сключва сделки с хора, които да рекламират продуктите си директно на нейния сайт. WhateverLife.com в момента има около 7 млн. потребители месечно и носи на Ашли милиони долари от реклами.

6. Камерън Джонсън

Камерън Джонсън-

Камерън Джонсън-

Правенето на бизнес като че ли винаги се е отдавало на Джонсън. Когато бил едва на 5 г., той продавал зеленчуци от врата на врата. На 9-годишна възраст той вече има собствена компания за поздравителни картички на име Cheers and Tears. На 12 г. той започва да купува и продава плюшените играчки Beanie Babies, когато е пикът на тяхната популярност.

След като бизнесът с играчки замира, Камерън използва спечелените 50 000 долара и създава My EZ Mail, конфиденциална услуга за препращане на имейли. След това създава и компания за интернет реклама на име SurfingPrizes.com. Когато е на 15 г., той вече прави по близо 400 000 долара на месец. По времето, когато влиза в университет, той вече има и друг сайт на име CertificateSwap.com, който впоследствие продава за шестцифрена сума.

5. Джон Куун

Джон Куун.

Джон Куун.

Първият милион на Джон Куун идва преди още да е навършил 16 г. На много малка възраст Куун отваря Extreme Performance Motorsports, магазин за авточасти. Магазинът набира сериозна популярност, след като предването Pimp My Ride по MTV започва да използва магазина на Куун като ексклузивен достачик на части.

След като влиза в университет, Куун рашзирява бизнеса си и с производство. Впоследствие Коон се пренасочва към света на модата и в момента ръководи 8732 Apparel, заедно със своя партньор рапъра Young Jeezy.

4. Робърт Ней

Робърт Ней.

Робърт Ней.

Робърт Ней е дете-чудо. На 14-годишна възраст Ней нямал никакъв опит в програмирането. Той успява да се научи по стария начин – в библиотеката. За един месец Ней вече бил написал сериозна част от кода за играта си Bubble Ball. След като я завършва, Ней качва приложението за безплатно сваляне в онлайн магазина на Apple.

За две седмици играта е свалена над 1 млн. пъти и в крайна сметка детронира невероятно популярната Angry Birds като най-сваляната безплатна игра. В определен период от 2 седмици играта носи на Ней близо 2 млн. долара. Вижте още: 10 успели хора, които не са завършили дори гимназия

3. Адам Хилдрет

Адам Хилдрет.

Адам Хилдрет.

Когато Хилдрет е едва на 14 г., той създава Dubit Limited, социална мрежа за тийнейджъри, която по едно време дори е една от най-големите във Великобритания. Бизнесът на Хилдрет обаче еволюира и сега той консултира компании за това как да рекламират продуктите си на млади хора.

Хилдрет създава и Crisp Thinking – компания, посветена на развитието на технологии за защита на децата онлайн. В определен момент Хилдрет е сред 20-те най-богати тийнейджъри във Великобритания.

2. Шон Белник

Шон Белник.

Шон Белник.

Когато Шон Белник е едва на 14 г., той инвестира 500 долара в собствен бизнес на име bizchair.com. Първоначалният му капита е натрупан от косенето на дворове и продажбата на карти Pokemon. Белник бил проучил бизнеса на своя пастрок, който се занимавал с продажбата на офис мебели.

С навлизането на интернет Белник забелязва колко пари биха се спестявали, ако бъде отрязан посредникът и се пазарува директно онлайн. До 16-ата си година Белник става милионер. Днес bizchair се разраснала до такава степен, че централата й е построена на площ от 70 акра в Джорджия.

1. Крис Филипс

Крис Филипс.

Крис Филипс.

През 2002 г. Филипс забелязва, че интернет набира сериозна популярност и правилно прогнозира, че може да има ръст в търсенето на хостинг услуги. На 17-годишна възраст той създава dot5hosting, а в рамките на две години вече е спечелил над 1 млн. долара.

С годините износът му се разраства, заедно с интернет, и включва и много други услуги, от която една компания би имала нужда, за да се популяризира онлайн в модерния свят.

Източник:  Profit

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>