Дълбоко вътрешно съзнаващи своята несъщественост, разрушителите я превръщат в проклятие – за себе си и за другите.

Мила Искренова

Жалко е вдъхновяващите фейсбук постове на креативните хора да потъват някъде в мрежата. „Икар прес“ откри рубрика “ФБ етюди” с бисери на участниците в групата „Приятели на Икар прес“. Креативната Мила Искренова е не само един от най-талантливите ни хореографи и енигматично име за балет “Арабеск”, но и писател с великолепен стил, и експресивен художник. Фейсбук етюдите ѝ много често са режеща, безпощадна сатира на съвременните ни недъзи:

Както е забелязал навремето Георги Марков, хората се делят на два основни вида – творящи и разрушаващи. Създаващи и унищожаващи. Градящи и пречещи….

Вторият вид е свръхактивен, но само и единствено, за да обърне внимание върху себе си. И понеже не може или го мързи да създаде нещо, той започва да напада тези, които имат дързостта да го правят. Започва да ги омаловажава, да ги обижда, да ги подценява, да ги свлича надолу към собственото си нищо не правене, да ги злепоставя. И когато предизвика писъци на обида и ужас, се подсмихва силно доволен от себе си… Дълбоко вътрешно съзнаващ своята несъщественост, той я превръща в проклятие – за себе си и за другите. Проклятие, с киселеещ вид и дъх на сяра….

Този пост има конкретен повод, разбира се, но няма да го съобщя, за да не правя реклама на обекта. Той е толкова несъществен, че се намира на възлова обществена позиция.

Добро утро, свят на Създатели!

Забележка: Думата “завистници” в заглавието е добавена от редакцията.

Виж още:

Мила Искренова – дете сред перверзници

Други ФБ етюди

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>