Специалистите по връзки посочват 16 сигурни белега, които ще ви накарат да възкликнете: „Ето, това е моят човек! С него сме един друг!“

shtastliva-dvojka8

В САЩ и на Запад специалистите по връзките, или модерните сватовници, се наричат мачмейкъри. Това са обикновено психолози, които провеждат анкети с желаещите да си намерят партньор. В България също от няколко години с успех работят няколко компании за мачмейкинг.

Специалистите от Thoughtcatalog посочват 16 белега, по които може да познаете, че сте срещнали половинката си. Или с други думи, има поне 16 сигурни неща, които ще се променят в живота ви, когато срещнете човека, с който наистина сте един за друг.

Няма да се притеснявате да споделяте душевните си терзания

sreshtnah-polovinkata-si1

© The Weinstein Company LLC.

Онова, което преди ви се е струвало трудно и неудобно, с подходящия човек става леко и естествено. Вие знаете, че няма да ви осъдят за нещо, което е било или се случва в момента, затова ви става някак по-леко да се разкриете и да позволите на човека до вас да ви опознае по-добре.

Можете да оставате насаме със себе си, без да се боите, че няма да ви разберат

sreshtnah-polovinkata-si2

© Universal Pictures.

Не е нужно непрекъснато да разговаряте, за да се чувствате удобно един с друг. Изведнъж се оказва, че имате реалната възможност да прекарате известно време в уютна тишина и все пак да чувствате човека до себе си. В края на краищата, общуването не е само бърборене безспир.

Повече не ви се налага да гадаете какво чувства партньорът

© Paramount Pictures.

Спокойни сте, не ви се налага да стоите в нервно очакване, ще ви отговорят ли на sms-a или във фейсбук, или по телефона, и дали човекът ще ви информира за плановете си. Вашият човек ще направи така, че да сте приоритет в живота му, така както вие го определяте като свой приоритет.

Можете свободно да изразите несъгласие без това да се приеме като демонстрация на неуважение един към друг

© Summit Entertainment.

Може често да не сте съгласни един с друг, но това не довежда до безконечни спорове и караници. Вие уважавате гледната точка на другия и я изслушвате с любопитство е без раздразнение.

Извиквате желание един към друг даже когато за това няма реални причини

© Spyglass Entertainment.

Начинът, по който той/тя пие кафе или разказва за нещо, за вас може да се окаже толкова еротично, колкото, ако го/я видите гол/а. Привлича ви самата същност на човека, при това даже повече, отколкото начина, по който изглежда.

Не се страхувате да си признаете за странните си навици

© Canal+ [fr].

Вие не само си признавате странните навици един на друг, но и реагирате на тях спокойно, даже в някои случаи се включвате в процеса или направо ги приемате и като свои.

Запознавате своя човек с приятелите си

© Universal Pictures.

Не се притеснявате за това, дали приятелите ви ще одобрят вашия избор, или ще кажат, че сте достойни за нещо по-добро. Най-накрая вие сте с човек, който се отнася към вас с целия си трепет, и нямате търпение да го представите на обкръжението си. И не се съмнявате, че те ще го обикнат така, кекто вие сте го обикнали.

И, разбира се, ще обикнете приятелите му

© Universal Pictures.

Не ви се налага да вадите фалшива усмивка и не ви е трудно бързо да се включите в общуването с приятелите на партньора си — вие искрено се наслаждавате на тази компания и даже имате желание да прекарвате с тях все повече и повече време.

Уютно ви е да сте само двамата, даже ако не правите нищо особено

© Columbia Pictures.

Можете да прекарате цял ден двамата в безцелно мотаене из къщи, и да изпитвате удоволствие от всяка минута на такъв начин на прекарване на времето. Когато сте заедно, не ви е необходимо непременно да се занимавате с нещо конкретно – дори да мързелувате заедно ви е толкова приятно, колкото да правите всичко останало.

Докосването ви доставя единствено голямо удоволствие

© Revolution Studios.

Каквото и да е докосването — невинно или страстно, телата ви са идеално настроени едно към друго. Можете просто да положите глава на рамото на партньора си и да го хванете за ръка или с цялата си страст да го прегърнете и да се притиснете към него — всичко това се приема като нещо естествено.

Винаги ви е весело един с друг

© Warner Bros. Pictures.

Дали ще гледате невероятно смешно ТВ шоу или просто ще се търкаляте един до друг в пижами — няма ситуация, при която да не намерите за какво да се посмеете. Животът ви е десетократно по-слънчев и оживен, когато сте заедно.

Не ви се налага постоянно да се контролирате

© BBC Films.

Не ви се налага да мислите за това, как правилно да се изразите и кое е по-добре да кажете. Вашият човек винаги ще изслуша с внимание потока на мислите ви и ще ви разбере. Това много ефективно сваля напълно напрежението в отношенията.

Общуването протича винаги леко и приятно

© Touchstone Pictures.

Не ви се налага да си блъскате главата над темата на разговора — харесва ви да си бърборите абсолютно за всичко. Достатъчно е просто да започнете – и диалогът може да продължи с часове.

Свободни сте да се шегувате един на друг, без това да засегне нечии чувства

© Warner Bros. Pictures Co.

Нямате натрапчивото усещане, че ходите по острието на бръснач, когато добронамерено се шегувате с партньора си. Разбирате чувството за хумор на партньора си и знаете как да го направите заради шегата, без да преминавате границите.

Не ви се налага да чакате удобен случай, за да напишете мил sms или да звъннете

© Paramount Pictures.

Когато пред погледа ви попада нещо, което би могло да развесели половинката ви, не се притеснявате да напишете 2, че и 3 съобщения, без да се боите, че това е прекалено натрапване. Вашето общуване не е игра, а напълно реално привличане един към друг, което не изчезва дори и за минута.

Все ви е едно какво мислят околните за отношенията ви

sreshtnah-polovinkata-si16

© New Line Cinema.

Нямате никакво желание да разтръбявате за развитието на отношенията ви в социалните мрежи или да обсъждате с подробности личния си живот. Не ви се налага нервно да очаквате дали родителите му ще ви приемат, или ще се противопоставят. Вие сте сигурни какво чувствате, и точка. Сигурни сте в избора си и за пръв път от много време не се нуждаете от ничие одобрение.

Виж още:

Мачмейкър – модерният сватовник

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>