Тези хора нямат нужда да побеждават, но не са склонни да позволяват на другите да ги мачкат.

Срещата със силна личност е истинско предизвикателство и изпитание. Ако сте също силна личност, този човек би ви вдъхновил и амбицирал да предприемете нещо с живота си, да реализирате най-после дълго отлагани проекти. С две думи – силната личност е вдъхновяваща за подобните на нея.

Не така обаче стоят нещата при хората с по-слаб характер, ниска себеоценка, комплекси и скрупули. Неслучайно за силните хора се казва, че са много самотни в живота. Това в голяма степен се отнася за силните жени, които, ако не срещнат достатъчно силен мъж за партньор, остават сами. Други пък се развеждат, защото един по-слаб мъж трудно може да понесе съпруга, която след време доказва, че е с по-силен характер от него.

Когато срещнат особено силен характер, хората обикновено не разбират с какъв човек си имат работа. Някои го смятат за авторитарен и доминиращ, а други – за груб. И двете предположения обаче са грешни. Тези думи съвсем не са описателни за силната личност. Въпреки лошата репутация, под повърхността силните хора често са котенца. Те нямат нужда да побеждават, но не са склонни да позволяват на околните да ги мачкат.

Да, някои може би се боят от силната личност, но това е, защото не разбират как е възможно той да се чувства толкова комфортно в кожата си, че да няма нужда от чуждото одобрение.

Ако все още си задавате въпроса дали принадлежите към тази група, ето 8 признака, че притежавате силен характер, който плаши някои хора.

Не търпите обяснения и оправдания

Силните характери не обичат някой да им губи времето с хленчене как нещо е невъзможно. Те предпочитат да се фокусират върху постижимите резултати и начините за преодоляване на препятствията. Ако са на ръководни постове, може да ги чуете да казват: „Не ми обяснявай как и защо това не може да стане. Съобщи ми, когато стане“.

Внимавате кого допускате в живота си

Не разчитате на околните да ви казват що за човек сте и на колко много сте способен. Осъзнавате, че някои хора имат нужда да дават подобни обяснения, а други – да ги чуват, за да се чувстват по-пълноценни. Дори все още да не сте наясно кои сте, знаете, че не се нуждаете от гадже, шеф, най-добър приятел или роднина, който да ви държи за ръка.

Мразите салонните разговори

Силните характери имат много идеи и не искат някой да им губи времето с празни приказки. Може би имате чувството, че не ви бива в тях, но това не е вярно. Всеки може да води салонни разговори, но някои ги смятат за пилеене на време и мозъчни клетки.

Не търпите безчувствеността, глупостта и невежеството

Доминиращите личности се раждат от липсата на влияние или знания. Силните характери пък са плод на информираност и дълбокомислие. Разликата между двете е огромна.

Когато сте инвестирали време и усилия в това, да използвате мозъка си за добро, мразите хората, които правят прибързани заключения за неща, които не разбират. Това е може би най-доброто ви качество, но не защото можете да използвате знанията си, за да влияете на околните, а защото можете да ги накарате да се замислят, преди да кажат някоя глупост.

Умеете да слушате

Сигурно смятате, че околните оценяват това качество, но онези, които не са свикнали да бъдат изслушвани, всъщност се ужасяват от него.

Не се нуждаете от внимание

Повечето хора, които срещате, смятат, че обичате вниманието, но това не е така. Всъщност характерът ви привлича околните. Не общувате по необходимост, а защото хората се нуждаят от събеседник като вас.

Въпреки това обаче, понякога имате нужда от време, в което да презаредите. Не се страхувайте да си го извоювате. Да се грижите за себе си е също толкова важно, колкото да се грижите за околните.

Безстрашни сте

Е, това не е съвсем вярно, но разликата между силните характери и всички останали е, че първите не позволяват страховете да управляват живота им.

Гледате на неувереността като на възможност

За вас неувереността е шанс да се усъвършенствате. Знаете, че не сте идеални, но ако не полагате усилия да се учите и развивате въпреки риска да ви помислят за глупак, значи изобщо не живеете – просто съществувате.

Казват, че всички сме неуверени за едно или друго, и това вероятно е така. Но не всички позволяват неувереността им да взема превес и да им пречи да живеят пълноценно.

Да, някои хора смятат, че силните характери са трудни. Но това е така, защото те предизвикват най-доброто у нас. Ако вашата сила ви прави неприятни, бъдете сигурни, че винаги трябва да бъдете себе си.

Виж още: Пазете силните хора, по дяволите!

Емоционално силни ли сте

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>