България е на осмо място от 27 участници в световния конкурс за социално предприемачество след първата седмица на гласуване.

След първата успешна седмица екипът на Bee Smart Technologies си поставя по-високи цели: поне 5-о място.

След първата успешна седмица екипът на Bee Smart Technologies си поставя по-високи цели: поне 5-о място.

Излязоха първите седмични резултати от The Venture – надпреварата за проекти, които могат да променят света. Българският представител Bee Smart Technologies заема осмо място от 27 участници от цял свят.

Значителният брой гласове, които са регистрирани за младите родни предприемачи по време на първата седмица на гласуване, изглежда потвърждават мнението, че тяхната идея е една от най-значимите сред финалистите тази година. Те са разработили софтуер, който позволява на пчеларите да следят състоянието на пчелите в кошера и да вземат своевременно мерки за справяне с евентуални проблеми. Намаляването на високата смъртност сред тези насекоми е буквално от жизнена важност – без тях ще загубим 30% от храната, която слагаме на масата си.

Основателят на компанията Сергей Петров изрази силна радост от резултатите: “Всеки от гласовете, които получихме през първата седмица, означава $1.4 долара директно финансиране за проекта ни. Всеки глас за нас е глас за пчелите.”

Той заяви, че през следващите седмици планира да разшири обхвата на кампанията, привличайки нови партньори, клиенти и поддръжници на каузата за спасяването не пчелите.

The Venture подкрепя разбирането на новото поколение потребители, които вярват, че бизнесът трябва да бъде сила, която създава и работи в полза на доброто. Социалната промяна не може вече да разчита единствено на усилията на правителства и неправителствените организации, но и на предприемачите.

След успешната първа седмица, 29-годишният Сергей е зареден с оптимизъм, че хората виждат в българския финалист в конкурса реален потенциал да създаде позитивна промяна в света и си поставя още по-високи цели: “Искаме да влезем сред първите пет в класирането.”

Всеки, който желае да им помогне да постигнат това, има възможност да гласува веднъж седмично за Bee Smart Technologies ТУК.

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>