Нов музей на миниатюрите в Ню Йорк – Gulliver’s Gate, чието построяване струва 40 млн. долара, отваря врати на 9 май.

Към десетките музеи в Ню Йорк ще бъде добавен още един – Gulliver’s Gate, който ще е посветен на миниатюрните неща, предаде AFP. Колекцията му ще включва възстановки на емблематични места от 50 страни – от Забранения град в Пекин и Божи гроб в Ерусалим до залива в Рио де Жанейро.

Този музей, посветен на света на лилипутите, ще отвори врати на 9 май на 44-а улица, близо до Таймс скуеър. Построяването му струва около 40 млн. долара.

Участвалите в осъществяването на проекта Gulliver’s Gate художници са направили всичко, което е по силите им, за да може възстановките да са прецизни. В тази, която представя Манхатън, може да се види как полицията се намесва при пътен инцидент, докато в онази, която представя Лондон, може да се избере кой измежду “Клаш”, Адел и “Бийтълс” да изнесе концерт на открито.

Самолети ще излитат от миниатюрно летище, стотици влакове и хиляди автомобили ще се движат сред този своеобразен декор с площ около 4500 кв.м.

Очаква се новият музей да бъде посещаван от близо 1 млн. души годишно. Приблизително същият брой посетители има в музея “Миниатюрният свят на чудесата” в Хамбург, Германия, в който се движат електрически влакчета.

За сравнение, музеят “Метрополитън” в Ню Йорк миналата година бе посетен от около 6,7 млн. души.

Входният билет за новия музей ще струва 36 долара за възрастен и 32 долара в интернет. Срещу допълнителни 44 долара посетители ще бъдат сканирани и изображението им във 3D формат ще бъде добавено към около 10 хил. фигурки в декора.

Виж още: Острови лилипути

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>