Рила и Белинташ са в топ 10 на духовните места на планетата с най-силни енергийни полета.

Рила.

Има места по света, където енергийните полета са много по-силни и това се чувства осезаемо, когато човек попадне там. Усещането е за лекота, здраве, сила и особено спокойствие и хармония. Важно за тези места е да се знае, че повечето подобни места имат огледална ефективност – с каквито вътрешна енергия и настроение ги посетите – те ще се мултиплицират многократно.

Може би ще е изненада за някои българи, но в топ 10 на местата с най-силни енергийни полета влизат два български обекта – Рила и духовното светилище Белинташ. За особената енергийна сила на Балканите говори и фактът, че регионът е представен с още два обекта – в Албания и Босна.

Рила

Рила, България.

Може да е изненадващо за вас да научите, че този планински масив е един от енергийните центрове на света. Без да е съвпадение, един от най-великите духовни учители на 20 век, Беинса Дуно, е избрал да предаде своята мъдрост в Рила, като роден в България.

Местността около Рилските езера има много силна енергия. Много свръхсензитивни хора са го почувствали, и са получавали странни сънища, докато са били в местността.

Мачу Пикчу, Перу

Мачу Пикчу е построен на особено място, на върха на Андите.

Загубеният град на инките е едно от най-известните места, свързани със световните енергийни центрове. Мачу Пикчу е построен на особено място, на върха на Андите. Това чудо канализира силна енергия и позволява на хората да преживеят нещо, което не принадлежи на нашия свят.

Сокотра

В Индийския океан на върха на Африканския континент.

Сокотра се състои от четири острова в Индийския океан на върха на Африканския континент. Най-големият от тях заема около 95% от общата площ на архипелага. Пейзажът се състои от флора и фауна, които изглеждат като излезли от научно-фантастичен филм, и лесно може да ви накара да повярвате, че сте в друг свят, или в праисторическата ера.

Заради изолираността на островите Сокотра там има много специфични видове растения, които са уникални и не са намират никъде другаде по света. Духовната енергия, която съществува там, е такава, която свързва човешката душа директно с космоса.

Платото Улуру, Австралия

Улуру – духовният център на Австралия.

Намиращ се някъде в средата на континента, Улуру е духовният център на Австралия. Легендата разказва, че платото е празно, и е духовно-енергиен източник. Аборигените го наричат Тиукурпа, което означава “Времето на сънищата”.

Древните племена, живели около платото, са оставили много истории от „Времето на сънищата”, които са изрисувани на някои от заобикалящите пещери. Племената са поддържали вярването, че когато човек пътува до платото, той ще получи духовни видения.

Великденският остров (Рапа Нуи)

Най-голямата мистерия е Пъпа на Света.

Това е едно от най-известните места по света, главно заради огромните мистични статуи. Учените не могат да установят кой ги е направил и островът е пълна мистерия. Недовършените фигури и церемониалното селище с неговите 53 каменни къщи без прозорци и врати са само някои от особените останки.

Най-голямата мистерия обаче е „Пъпа на Света”. Казва се, че неговия кръгъл камък държи тайните на вселената и съдържа най-важните духовни енергии на Земята.

Светилището Белинташ

Светилището Белинташ.

Древното светилище Белинташ в България е една от трите точки, които формират най-високите енергийни зони в Европа. Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък – там има силна енергия, и хиляди хора са почувствали паранормални въздействия.

Виж още: Родопите: енергийни центрове

Берат, Албания

Гордостта на Албанската архитектура.

Това е гордостта на Албанската архитектура и е под защитата на Юнеско. Берат показва изискана комбинация от западни култури, традиции и обичаи. Градът е съкровищница на Албанската история и показва явна хармония между религия и култура. В Берат хората казват, че техните преживявания са много силни, с духовно-лечебна енергия.

Стоунхендж

Посветен на Слънцето, Стоунхендж е древен некропол.

Стоунхендж вероятно е една от най-известните мегалитни структури в света. Най-вероятно е посветен на Слънцето и е древен некропол. Може и да е функционирал като астрономическа обсерватория с икономическа печалба в земеделските общества.

Босненските пирамиди

Те са били тук дълго преди Неолитната ера. Радио-въглеродният анализ датира тези пирамиди да са на възраст около 12,350 години. Според анализа, Босненските пирамиди са 1000 години по-стари от Египетските.

Под тях са открити 3 стаи и малко синьо езеро. Езерото е пълно със стерилна чиста вода – в нея няма никакви бактерии и микроорганизми. Нарича се „жива вода”, защото може да пречисти тялото. Това означава, че тези стаи са „стаи за лечение”.

Връх Кайлаш, Тибет

Кайлаш е от религиозно значение за 2 религии – будизма, и хиндуизма.

Върхът на тази планина има значение за 2 религии – будизма и хиндуизма. И двете притежават свои собствени легенди за мястото, но е достигнато споразумение за вярването, че върхът е дом на боговете. И в двете религии съществува вярването, че когато се качите на Кайлаш, достигате своето духовно блаженство.

Източник: Самосъзнание

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>