Световният авторитет в областта на модните цветови гами Pantene определи двата основни модни цвята на 2016-а – Roze Quartz и Serenity. С какво се комбинират.

Цветът розов кварц в целия му блясък в тоалетите на дизайнерите.

Световният авторитет в областта на цветовете Pantene определи двата основни модни цвята на 2016-а, което е изненада, тъй като обикновено за лидер се определя един цвят. Цветовете Roze Quartz и Serenity са най-модните цветове на 2016 г.

Двата основни цвята на 2016-а Roze Quartz и Serenity се съчетават прекрасно и при дрехите, и в интериора:

Rose-Quartz-and-Serenity

dvata_cvjata

dvata_cvjata2

HBS-pantone-colour-beauty-products-2016-1200x800

Името на цвета идва от розовия кварц в най-светлите му разновидности, но ако разгледаме оттенъците на този полускъпоценен камък, ще видим, че има определена градация на цветовете – топли (с добавяне на жълто) и студени (с добавяне на светлосиньо).

У нас този студен оттенък на розовото неправилно е пренебрегван и обикновено се свързва с бебешкото облекло. Асоциира се също с барби културата и романтичната невинност. Доказано е обаче, че най-студените оттенъци на розов кварц стоят добре на тъмни дами, на дами с наднормено тегло. Определено освежава и подмладява дамите над 50. Не случайно по плажовете ни виждате възрастни дами от Западна Европа в тоалети с този цвят. Нужна е малко смелост, за да посегнем към него. Като начало опитайте с шалче в цвят розов кварц и вижте ефекта.

 

С какво се съчетава?

Розовият кварц прекрасно стои до базовите цветове – черно, бяло, сиво. Съчетава се и с пастелните тонове – люляково, светлосиньо, с втория моден цвят на годината serenity (люляково със синкав оттенък), електрик, морско синьо, сиво-зелено и светло зелено с цвета на салатата, светложълто, прасковено и коралово. Добре стои и в съчетание с някои наситени тонове като синьо, изумруд, шоколадово кафяво, с цвета на 2015-а – марсала, с виолетово.

Всекидневни комплекти с дрехи в цвят розов кварц

Съчетанието на рокля в цвят розов кварц със светлосин жакет, велурени обувки в люляково и чантичка клъч в тон с роклята е подходящо както за всекидневието, така и за светско събитие:

Официален комплект с рокля в бледорозово, с богата пола, жакетът е с подчертана с панделка талия:

Всекидневен комплект на Moschino. Към роклята в цвят розов кварц е добавен дълъг жакет тип роба с цвета на морските вълни, обувки на платформа и чанта с геометричен принт:

Какви оттенъци подхождат на дамите с различен цветотип?

Розовият кварц подхожда на дамите от всички цветотипове, освен есенния. Ако още не сте си направили тест за определение на вашия тип, лесно може да се ориентирате по дамите на снимките по-долу и да определите до коя сте най-близко по цвят на лицето, очите и косата.

Жената от типа зима може да носи студените оттенъци с добавка на люляково. Може да си позволи и по-ярки оттенъци на розовото, при това – с контрастни цветове. Розово с черно, тъмносиво, бордо и виолетово, люляково и дълбоко синьо, както и с морските цветове отлично пасват на дамите от зимния тип.

Предложение за жената тип Зима:

На дамите от типа лято също добре ще стоят студените оттенъци на розовото, но по-„размити“ и по-леки. Съчетания със светлосиво, люляково, светлосиньо, люляково-синкаво, „избеляла“ марсала са за тях.

Предложение за дамите тип Лято:

На дамите от цветотипа пролет подхождат топлите оттенъци на розовия кварц, с добавяне на жълто и оранжево. Това е розовото, което се доближава до прасковеното и кораловото. Отиват й съчетанията с топли оттенъци – светложълто, бежово, оранжево, коралово, синьо-зелено и салатено зелено.

Предложение за дамите тип Пролет:

Трябва да имате предвид, че топлите оттенъци зрително разширяват и приближават, а студените стесняват и отдалечават.

Таблицата на Pantone за съчетанията на розов кварц с оригиналните названия на другите цветове:

rozov_kvarc9

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>