Има две велики неща, които може да се научат в тоя живот: никога да не предавате приятелите си и да държите устата си затворена, казва легендата.

Ще си почиваме на оня свят, казва известният работохолик.

Легендата Робърт де Ниро навърши 73 години, но продължава да спи само по 4 часа в денонощието. Останалото време режисира или се превъплъщава в нечий образ и не се уморява да повтаря: “Ще си почиваме след смъртта”.

Робърт Марио Де Ниро е роден на 17 август 1943 г. Легендарният актьор, режисьор, продуцент и основател на филмов фестивал е носител на две награди Оскар и с право е обявен за един от най-великите актьори на своето време.

-robert-de-niroСлед 46 години работа в киното де Ниро твърди, че продължава да изпитва неописуема радост при всяко излизане на снимачната площадка. Злите езици в Холивуд твърдят, че със своето невиждано трудолюбие актьорът компенсира не съвсем високия си интелект. Но това, дори и да е така, явно не му е попречило да стане един от най-великите актьори на нашето време.

На работната си маса, освен двата “Оскара” той държи медна табелка с мисъл на Наполеон “Неуспехът е майка на гения”. “Смятам, че съм не по-малко велик от него и думите му ме подкрепят в трудни моменти”, отбелязва шегаджията.

В интервю за немски вестник той се обръща към младите: “Използвайте времето си! Когато бях още млад, исках да се заема с нещо неопределено, да направя еди-какво си и еди-какво си някога си, някой ден… Но докато мигна – и 40 години бяха отлетели. Така че ако наистина искате да направите нещо, направете го сега! Не чакайте!”

robert-de-niro2

Ето подбрани цитати на брилянтния Робърт де Ниро:

♦Има две велики неща, които можете да научите в този живот. Първото е, никога да не предавате приятелите си, а второто – винаги дръжте устата си затворена.

♦Талантът се изразява в изборите, които правим.

♦Времето върви. Така че, каквото и да се каните да направите, направете го. Веднага. Не чакайте.

♦Обичам да се срещам с нови хора. Това не е заради самото запознанство; това е, защото намираш някой, който ви подхожда идеално, това е толкова велико.

♦Винаги казвам на актьорите, които отиват на кастинг – не се страхувайте да правите това, което ви диктуват инстинктите! Дори да не получите ролята, хората ще ви забележат.

♦Едно от най-хубавите неща на актьорската професия е, че ти позволява да изживееш живота на други хора, без да се налага да платиш цената за това.

♦Има определена комбинация от анархия и дисциплина в начина ми на работа.

♦Парите правят живота по-лесен. Ако имате късмета да ги притежавате, значи имате късмет.

♦Най-трудното нещо на славата е, че хората винаги са мили с теб.

♦Няма нищо по-иронично и противоречиво от самия живот.

♦Ще имаш време за почивка когато си мъртъв.

♦Има три вида хора – част от проблема, част от пейзажа и част от решението.

♦Мисля, че е важно да има поне няколко години на забвение, където хората се отнасят с теб като всички останали.

♦Ако това е правилният стол, няма да отнеме много време за да се почувстваш комфортно в него.

♦Важно е да не демонстрираш. Хората не се стремят да покажат чувствата си, стремят се да ги скрият.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>