С уникалния си талант да улавя най-неочаквани моменти от живота наоколо той си спечели славата на скандален, но гениален артист.

sisley2-1

Къде би била сега печатната реклама, ако не беше изкуството на рекламните фотографи, търсещи всеки ден нови средства за изразяване и нови начини за предаване на рекламните послания, които биха устройвали всички: и клиентите, и агенциите, и – най-главното – аудиторията.

Някои фотографи са преуспели в изкуството на високохудожествената печатна реклама повече от други. Те не просто правят отлични снимки за печатане, те променят стандартите, вдигат летвата и движат напред цялата индустрия. Интернет изданието AdMe.ru представя фотографи, които направиха печатната реклама такава, каквато е сега.

terry-richardsonТери Ричардсън е звезда от световна величина. Той е известен в целия свят като един от най-ярките, продуктивни и убедителни фотографи от своето поколение. Неговият уникален талант да хваща с обектива на фотоапарата най-неочаквани моменти от реалността му помага да си спечели славата на скандален, но гениален фотограф. Работите му са понякога иронични, понякога трагични,  друг път прекрасни, но винаги провокиращи.

Тери е роден в Ню Йорк, но израства в Холивуд. Там той започва да снима околния свят, като завършва Hollywood High School и свири в пънк рок група. От това време той не се е разделял с фотографията.

Сред клиентите на мистър Ричардсън са компании като Gucci, Sisley, Miu Miu, Levi’s, Eres, Chloe, APC, Carolina Herrera, Nike, Kenneth Cole и други. Той работи за най-добрите луксозни списания – Vogue, French Vogue, British Vogue, Japanese Vogue, I-D, Dazed and Confused, GQ, Harper’s Bazaar, W и Purple.

Източник: AdMe

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>