Хирургичната намеса не е единственият начин за справяне с проблема. Продуктът Belkyra не само разгражда мазнината, но и стяга кожата.

Няма жена, която да не бъде изправена рано или късно пред проблема двойна брадичка. Гледката пред огледалото е много депресираща. Мъжете също страдат не по-малко от този дефект. Има и друг, революционен начин за справяне с проблема и той не изисква хирургична намеса, казва д-р Ана Пейкова от клиника “Дерма Елит”.

Д-р Ана Пейкова.

Д-р Пейкова, какво се крие зад името Belkyra?

Това е дезоксихолева киселина, която разгражда мастната клетка, но не извлича мазнината, както прави радиочестотата, а унищожава цялата мастна клетка, заедно с нейната клетъчна стена. И след това разградената мазнина се абсорбира от организма. Другото положително действие е, че се стяга кожата.

Belkyra е изключително иновативен, нов продукт, който има FDA сертификат и е научно откритие в областта на медицината и първият по рода си, който служи  за разграждане на мазнини специално в областта на двойната брадичка.

Този продукт външно ли се прилага или се инжектира?

Става дума за инжекционна дезоксихолева киселина, която се поставя по много специфичен начин. Т.е. лекарят трябва да има специално обучение, защото се определя точно зоната, в която се инжектира продукта, очертават се мускулите, хрущялите, нервите. След това той се инжектира в определени точки и в точно дозирано количества, така че да бъде достатъчно ефективен.

Но ако нищо в природата не се губи, няма ли опасност да отиде някъде другаде?

Не. Belkyra е като другите липолитични терапии (като криолиполизата, например) . Там се унищожава мастната клетка и разградената мазнина се метаболизира в тялото се изхвърля от организма. Идеята е, че терапията е подходяща за хора с умерени до тежки количества мастни натрупвания в областта на брадичката, но не е добра за хора с цялостно затлъстяване, защото не става дума за пластична операция, а за естетична процедура.

Възможно ли е да се инжектира дезоксихолева киселина и в корема, да речем?

По принцип – да. Но тъй като киселината е изключително скъпа и ефективна, не е рентабилно да се слага в други части на тялото, а и няма още одобрение за това. Количеството на мазнината ,която се разгражда под двойната брадичка е достатъчно малко, за да се натовари черният дроб и останалите органи.

А няма ли опасност да увисне брадичката?

Това е другото положително нещо на този продукт – той освен, че разгражда мастната тъкан, прибира и увисналия остатък от кожата. Максималният брой е шест процедури, но още след две или три се вижда необходимият ефект. Кожата се прибира, след като мазнината се разгради. Това става изключително бавно. Всяка процедура се прави през един месец , разгражда се мастната тъкан, а след метаболизирането й кожата се прибира и се стяга. Ефектът е много естествен.  Не е като след липосукция, когато кожата увисва.

Двойната брадичка е зоната, която изключително трудно се повлиява от всякакъв вид терапии. Първо: кожата се отпуска в областта на платизмата. Второ: генетично има хора с двойни гуши. Трето: когато започнем да консумираме повече храна, мастната тъкан се отлага в двойната брадичка, която много трудно се разгражда. Затова казваме, че Belkyra е революционен продукт.

С колко процедури се постига необходимият ефект?

По принцип максималният брой е шест, но като се има предвид, че стандартът е поставен след изпитания при американци и канадци, при които има голям брой затлъстели хора, се надяваме, че при нас ефектът ще бъде много по-бърз.

А той кога се вижда?

В началото след инжектирането се получава лек оток, горе-долу двоен на наличното количество мастна тъкан. Предизвиква се възпаление и мастната клетка започва да се разгражда.  Подутината трае от 3-4 дни до една седмица с лек дискомфорт.  Пациентът трябва да се съобрази с излагане на слънце, ходене на море, сауна или солариум. След  20-ия ден започва да се вижда резултатът. Кожата започва да се прибира и да се стяга.

При хора с малки и умерени количества мазнина в областта на двойната брадичка, две процедури са напълно достатъчни. Интересното е, че има специфични гридове с точки, които се слагат и те определят количеството от разтвора ,който трябва да се инжектира. Т.е. няма опасност от предозиране. Не е подходящ за мазнина, която е в страничните части на лицето. Говорим единствено и само за двойна брадичка.

Споменахте, че има опасност да се натовари черният дроб. В какви случаи?

Ако се правят прекалено често процедурите, ако мазнината е прекалено много, може да се натовари. Това е медицинска терапия, която трябва да се извърши само от обучен лекар.

Странични ефекти?

Алергии не се наблюдават. Противопоказанията са единствено при бременност, кърмене и възпалителни заболявания по кожата в областта на шията. Може да се прилага дори при автоимунни заболявания. Belkyra  е голяма иновация, защото двойната брадичка е естетичен проблем, който се появява дори ако човек много спортува и прави упражнения. Перфектният профил вече е реалност при мъже и жени  с Belkyra.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>