То често прави чудеса с доброто самочувствие и здравето ви, затова, ако сте решили, просто действайте. Таблицата-библия на разделното хранене.

razdelno

Независимо от броя на дрешките, в които сте си наумили да се пъхнете отново, диетата, т.е режимът на хранене, с който сте решили да се справите, за да влезете във форма (не говорим за драстична промяна в теглото) трябва да е постоянно с вас, както телефонът.

Около вас не може да няма поне един познат, който да е отслабнал драстично след разделно хранене. Пухкавият Руслан Мъйнов например е свалил цели 35 кг за няколко месеца и оттогава поддържа перфектно тегло от 70 кг. Ето какво споделя той за премеждията си:

“Вече три години съм слаб. Тогава тежах над 100 кг, свалих 30, върнах малко и сега съм 75 кг. Просто това са разчети, съотношение на протеини и въглехидрати на всяко ядене, яде се през 4 часа и се пие по 3 л вода на ден. В началото се дразнех на тия изчисления, после това става част от живота ти. Ето, да речем, в 8 вечерта трябва да ям. До един час преди това трябва да изпия още 1 л вода. Преди лягане също трябва да хапна нещо малко. Въпрос на организация.

Дали ме вълнува забраненото? О, много съм лаком, и все за нездравословно, защото е по-вкусно. От време на време пак си го позволявам, но като спазваш режима, не се отразява.”

RuslanMajnov

© “Сега на сцената съм лек като перце”, споделя Руслан.

Разделното хранене често прави чудеса с доброто самочувствие и здравето ти, затова, ако сте решили да му се подчините – просто действайте!

Този режим разглежда храната като сбор от хранителни вещества, разделени в няколко ясно дефинирани групи. Ефективното им съчетаване има за цел да подобри храносмилането, да намали времето за смилане и усвояване на храната, а също и отпадните храносмилателни продукти.

Обикновено при разделното хранене ястията имат обща намалена калоричност, както и голям процент вода, което не позволява качването на досадните килограми.

Затова в следващата таблица по-долу, която ви препоръчваме да запазите на компютъра си, за да ви е винаги под ръка, ще намерите основните комбинации между отделните храни, както и такива, с които са несъвместими, според режима.

В разделното хранене, в зависимост от преобладаващия хранителен продукт, храните се делят на:

– Белтъчини: месо, птици, риба, сирене, кашкавал, зърнени храни, ядки, семена.

– Мазнини: мас, олио, жълтък, масло, сметана, маслини.

– Захари: захар, мед, сладки плодове.

– Скорбяла:  хляб, тестени изделия, скорбялни зеленчуци, картофи.

– Киселини: кисели плодове, оцет, горчица, туршии, домати, кисело мляко.

– Други: прясно мляко, безскорбялни зеленчуци, гъби.

Таблицата-библия на разделното хранене

tablica

Източник: Ние жените

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>