Печална седмица за космическата индустрия: в сряда се взриви ракетата Антарес, вчера се разби Space Ship Two.

space_ship

Остатъците от разбилия се самолет.

Сергей Петров

Печална седмица за космическата индустрия. След като в сряда се взриви ракетата Антарес – носител на товарния кораб Сигнус и още дузина космически експерименти, вчера се разби Space Ship Two – апарат, използван за космически туризъм.

През октомври компанията “Върджин Галактик” проведе 54 теста на своя космически самолет, като последният от тях имаше за цел да изпробва нов тип двигател, чието гориво е базирано на пластмасови гранули (“Thermoplastic Polyamide”). От пресцентъра на компанията, собственост на Ричард Брансън, съобщават, че е загинал един от пилотите на апарата, а другият е бил ранен.

Засега е прекалено рано да се правят спекулации за причините за злощастното събитие, но от “Върджин Галактик” увериха, че ще проведат пълно разследване на случая и ще продължат мисията си да направят космическия туризъм напълно възможен и безопасен.

Икар Прес ще следи новините около разследването и ще ви държи в течение.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>