За всеки влак си има пътници, гласи поговорката. Ако сте закръглена дама, ето топ 7 на страните, в които се ценят високо пищните форми при нежния пол.

За всеки влак си има пътници, се казва в една наша поговорка. Същото се отнася и за пълните дами. Затлъстяването е проблем за цивилизования свят, тъй като причинява много заболявания и дискомфорт. Но в някои страни то продължава да е знак за здраве, богатство и щастие. Има страни по света, където една пухкава жена означава “хубава жена”. Не че това ще намали чувството ни за вина, че сме натрупали излишни килограми, но звучи някак… оптимистично.

Тонга

puhkava_jena_hubava_jena1
В тази страна, разположена върху архипелаг в южната част на Тихия океан, пълнотата се смята за признак за красота. От 140 хиляди жители на държавата 100 хиляди са с наднормено тегло. Но много изследвания показват, че жителите на Тонга са генетично предразположени към застлъстяване. А женската пълнота се корени в местните обичаи.

Кувейт

puhkava_jena_hubava_jena2

Там 52 на сто от жените, навършили 15 години, са с наднормено тегло. Коренните жители, които в миналото са водели чергарски начин на живот, са приемали пълнотата като знак за заможност и здраве, но и сега смятат така. Там все още не е променено отношението към жената – колкото е по-едра и охранена, толкова мъжът й е по-богат.

Ямайка

puhkava_jena_hubava_jena3

Жените в тази страна си имат национална особеност – обемни бедра и бутове (задни части). В медицината тази особеност се нарича стеатопигия – наднормено отлагане на мазнини в бутовете. И днес изследванията показват, че стройното тяло в Ямайка се смята за нещастие, а пълнотата – за щастие, доброта и хармония.

Самоа

puhkava_jena_hubava_jena4

Затлъстяването в тази страна, разположена върху група острови в южната част на Тихия океан, е напълно нормално явление и не се смята за заболяване. В течение на много векове населението постоянно страда от недостиг на храна. Специалистите смятат, че това е причината за генетичното предразположение към натрупване на мастна тъкан.

Южна Африка

puhkava_jena_hubava_jena5

Тъй като ХИВ набира скорост по разпространение, в тази страна да си строен се смята за признак на болест. Подобни възгледи не успява да изкорени дори и европейската пропаганда за идеална фигура. И до ден днешен сред местното население се е запазило убеждението, че пищните форми при жените са признак за здраве и благосъстояние.

Таити

puhkava_jena_hubava_jena6

На този остров от векове съществува обичай, наречен “ха’апори”, което в превод означава охранване. Преди да се омъжат, девойките се тъпчат с храна, след което се показват на вожда на племето, който оценява тяхната красота и способността им да заченат и родят деца. И до днес в Таити продължават да ценят закръглените лица и форми на тялото.

Науру

Тази малка островна страна в южната част на Тихия океан е известна с много висок процент на заболявания от диабет и с огромен брой затлъстели хора. Жените се подготвят за раждане на деца, а мъжете – за силови борби. Заради големия процент на фосфати в почвата е невъзможно да се развива нормално селско стопанство. Вносът на пресни плодове и зеленчуци е доста неизгоден заради високите им цени, а най-евтините продукти, с които се снабдяват на острова, довеждат до затлъстяване.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>