Градината Ю Юан в Шанхай е образец на изкуството и невероятното въображение, което са влагали средновековните ландшафни дизайнери на Китай.

Колкото и да ни се струва, че зимата никога няма да свърши, пролетта рано или късно ще дойде, а заедно с нея и желанието да гледаме градини и паркове със зелена трева и цветя. Има такива места по света, където на човек му се иска да срещне пролетта.

Градината Ю Юан в Шанхай

Градината Ю Юан, или както е известна още като “градината на радостта” може да откриете в южната част на старите райони на Шанхай. Тази невероятна градина е образец на изкуството и невероятното въображение, което са влагали средновековните дизайнери на градини в Шанхай и Китай като цяло. Градината Ю Юан е едно от най-прекрасните и живописни кътчета в цял милиарден Китай. През не толкова далечната 1982 година, градината бива включена от правителството на Китай в списъка с културни паметници, които са съхранявани от държавата.

Градината Ю Юан е строена през XVI век, по което време управлява династията Мин. Строителството на това невероятно кътче земя е продължило цели 18 години. Започната е през 1559 година и завършена през 1577 година. Общата площ на градината е 4 хектара.

Градината Ю Юан се дели на шест малки участъка, като всяка една от тях се характеризира с характерни природни и архитектурни особености. Тук може да видите от всичко по много – изкуствени хълмове, езерца със златни рибки, редица редки видове растения, каменни здания, мостчета и арки с причудливи форми.

Виж още:

Пролетни маршрути: близо до Космоса

Пролетни маршрути: В рая Нонг Нуч

Градината на чудесата в Дубай

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>