Над милион туристи годишно посещават този невероятен парк в Канада с хиляди видове растения, които цъфтят целогодишно, със специално нощно осветление.

Колкото и да ни се струва, че зимата никога няма да свърши, пролетта рано или късно ще дойде, а заедно с нея и желанието да гледаме градини и паркове със зелена трева и цветя. Има такива места по света, където на човек му се иска да срещне пролетта.

Градините Бутчарт на остров Ванкувър, Канада

Това са няколко градини, намиращи се в сърцето на Канада. В началото на XX в. хора от семейството Бутчарт, чийто бизнес е промишлено производство, го създава на мястото на изоставена кариера.

Историята на този прекрасен парк започва през 1907 година с едно приятелство. Собственикът на парцела, Робърт Пим Бутчарт, се запознал с японския ландшафтен дизайнер Исабуро Кишида, който мечтаел да направи градина за своя син.

Двамата се занимавали с това цели пет години и в резултат се появил този невероятен парк. Растенията са хиляди видове, така че цъфтят целогодишно, има специално осветление за нощни разходки. Над милион туристи годишно посещават градините.

През 2009 г. градините официално са признати за национален исторически паметник.

 

Виж още:

Пролетни маршрути: близо до Космоса

Пролетни маршрути: “одата на радостта”

Пролетни маршрути: в рая Нонг Нуч

Градината на чудесата в Дубай

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>