Бретони, оформени като обемна вълна ала Елвис, падащи кичури по контура на лицето и пухкави букли на върха на главата са само част от акцентите в прическите за сезон пролет-лято 2015.

pricheski_zima1

Женски одстрижки тип Анди Уорхол на коафьора Митко Дамов.

Бретони, оформени като обемна вълна ала Елвис, падащи кичури по контура на лицето и пухкави букли на върха на главата са само част от акцентите в прическите за сезон пролет-лято 2015, които най-добрите български коафьори показаха на приключилото изложение „Арена профешънъл“.

Предвижданията са на експертите от „Бютистриймс“ – единствената световна компания, която изготвя онлайн прогнози за разкрасителната индустрия за две години напред. (Над 100 професионалисти в десетки държави от цял свят следят ревютата и колекциите на водещите дизайнери, трендовете в архитектурата, пазара и какво купуват хората, поп културата, музиката, дори политиката и промените в климата. След това обобщават информацията от всички тези сфери за предходните години и прогнозират основните трендове в прическите, грима, козметиката, маникюра и дори парфюмите за следващите сезони.)

Смели, но елегантни прически за мъже и жени са вдъхновени от картините на бащата на попарта Анди Уорхол. Според известния стилист Митко Дамов те отговарят на желанието за подчертаване на индивидуалността през есента и зимата. Тайната е в силно геометричните елементи, които се постигат със специфични техники на подстригване – наслагване на пластове, дисконекции и асиметрии.

priceski_zima2

Мъжката версия на попарта в стил Анди Уорхол на коафьора Митко Дамов.

Така визията претърпява пълни метаморфози чрез различно оформяне – от елегантна офис прическа, през небрежно всекидневно усещане тип „току-що станал от леглото“ до смел клубен имидж на суперзвезда. Цветовете са в синхрон с техниките на подстригване, подчертават усещането за геометрични форми и дори създават ефекта на „растер“.

Гримът

Спорес „Бютистриймс“ при грима ще властват нежни и меки цветове на тена на лицето. Паралелна тенденция е търсенето на влажен, оросен ефект със специални продукти. Скулите са по-скоро дискретно подчертани с бронз или праскова. Затова пък силният акцент остава върху веждите – те могат да бъдат агресивно подчертани в черно, дори сресани с ефект на пера, или обратното – обезцветени. Допълнително могат да се добавят дори кристали.

priceski_zima3

Първо място на конкурса за грим.

manikjur

Второ място на конкурса за тематичен грим.

grim

Трето място за макиаж.

Миглите са тежки и театрални, а сенките са решени в контрастни цветове като снежнобяло и дори неоновооранжево. Основният предпочитан цвят за устните ще бъдат различни нюанси на червеното – от класическо, през цвят сангрия до бордо. Вариантът за гланц е в нежнорозово. При ноктите се запазва тенденцията за заострена форма, а цветове са сиво, оттенъци на коралово, бяло и различни графични комбинации със сребърно.

На „Арена профешънъл“ бяха представени още шампоан за коса с 24-каратово злато и хайвер, маска с прашец от платина и серум с пудра от скъпоценни камъни – рубини, турмалин, амбър, креол и др.

Горгоната Медуза блесна върху нокти

Няма нужда от предупредителния надпис „Не правете това у дома“, но при шампионата по изграждане и дизайн на нокти на „Арена профешънъл“ все пак помага. Особено като се има предвид темата, върху която работиха състезателите – „Древногръцка митология“.

manikjur2

Първо място за маникюр.

manikjur4

 Древногръцки митове украсяват ноктите, завоювали първото място.

manikjur3

Трето място за художествен маникюр.

С изградените върху ноктите храмове, образи на горгоната Медуза, Зевс и Афродита определено няма да можете да чистите ориз, но със сигурност ще направите потресаващо впечатление на парти, на което яденето не е задължително.

В категорията „Пълна визия“ първото място спечели Лидия Пак. „Гримьор на годината“ стана Яна Стоянова, която надделя над конкуренцията. Темата за моден сценичен грим, върху която работиха състезателите, беше „Стихии“.

Източник: Преса

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>