Саудитската принцеса Дина Абдулазис ал-Сауд е остро критикувана от радикалните мюсюлмани, но остава непоклатима.

Радикалните мюсюлмани осъждат остро поведението на принцесата. Намират го за поклонническо спрямо западната култура.

Радикалните мюсюлмани осъждат остро поведението на принцесата. Намират го за поклонническо спрямо западната култура.

Най-ефективният начин за противодействие срещу радикалния ислямизъм е да се подронят основите на криворазбраните му ценности. Това според хиляди потребители на социалните мрежи прави саудитската принцеса Дина Абдулазис ал-Сауд. Къса прическа, европейски вид, успешен бизнес в сърцето на арабския свят, тя е пример за младите жени в закостенялото патриархално общество в Близкия изток.

Принцесата е собственик на магазин за бутикови облекла, където клиент се става само след лична покана. Колекциите се подбират лично от принцеса Дина въз основа както на собствения ѝ изискан вкус, така и на традициите на мюсюлманския свят.

dina2

dina3

Дина Абдулазиз е живяла дълго в Ню Йорк и това се е отразило на естетическите ѝ възприятия. И днес тя е желан гост на ревюта по цял свят, а редица дизайнери от най-високия ешелон в модата са ѝ лични приятели.

dina4

dina5

dina6

dina7

Младата Дина е омъжена за принц Абдулазис бин Назер. Двамата имат три деца – дъщеря и двама сина близнаци. Въпреки бурния си социален живот Дина, по думите й, предпочита да си стои вкъщи със семейството си.

dina8

Радикалните мюсюлмани осъждат остро житейския избор на принцесата, обвиняват я в поклонничество на западната култура. Тя обаче е непоклатима и не възнамерява да променя живота си.

dina9

dina10

Източник: Площад Славейков

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>