nezakonni_profesii1

Над 1000 са наименованията на професии в Бюрото за трудова статистика на САЩ. 5 от тях изглеждат незаконни, но не са.

Над 1000 са наименованията на професии, изброени от Бюрото за трудова статистика на САЩ. Те обхващат широк спектър от индустрии, вариращи от здравеопазване до бизнес с продажби и социални, лайфстаил и физически науки. Отразяват различните нужди на нашата култура – някои са основни, други – породени от социалните ни липси или развитието на технологиите.

Наименованията на следващите 5 професии могат да породят съмнение доколко законни са, но в действителност всички те са напълно легални.

Специалист по предгръдките

nezakonni_profesii2

Наименованието на тази професия може да прозвучи съмнително, но самата работа не е незаконна. Специалистите имат специални терапевтични сесии, по време на които прегръщат клиентите си за определен период от време. По време на тези сесии и специалистът, и клиентът са напълно облечени и няма сексуален контакт между тях.

Пред изданието Business Insider Лаура Стамплър обясни, че обичайно тарифата е 1 долар на минута и специалистът по прегръдките си докарва 260 долара на ден. Не е изненада фактът, че липсват професионални сертификати, необходими за да бъде упражняване на професията.

Хакер

Computer hacker - Male thief stealing data from laptop

Според генерал Кийт Александър от Министерството на отбраната на САЩ, между 2009 и 2011 г. атаките срещу американски компютърни системи и сайтове са се увеличили седемнадесет пъти. А кражбата през декември 2013 г. на 40 млн. долара от дебитни и кредитни карти е само един пример за широко разпространените и скъпи киберпрестъпления, извършени срещу бизнеса, потребителите и федералното правителство.

В резултат на това, Агенцията за национална сигурност (NSA) започна набирането на опитни хакери и си партнира с редица училища в създаването на програми за обучение на студентите за кибервойна. Средният годишен доход за компютърните хакери и експертите по сигурността в кибернетичното пространство е 90 000 долара, а най-добре платените могат да получават до 170 000 долара на година.

Съпруг под наем

nezakonni_profesii4

Особено популярна стана тази професия в Китай. Кариерата за младите и образованите китайки има цена и често те нямат време за истински ухажори, докато близките им се интересуват единствено от това срещнали ли са човека, с когото да се обвържат. Тук на помощ идват „съпрузите под наем“, предлагани от много агенции. „Той прави всичко, което се очаква от идеалния зет. Единственото, което не прави, е да спи с клиентките“, обясняват хората от агенциите. Цената на услугата за ден е 320 долара (2 000 юана).

Фалшив рецензент и интернет трол

nezakonni_profesii

Това е неетична, но не непременно незаконна професия. Ролята на фалшивия рецензент е да пише похвали за услуги или продукти на дадена компания. Отзивите се заплащат с между 5 и 20 долара в САЩ. Подобна, но с отрицателен знак, работа изпълняват платените интернет тролове – професия, която отскоро придоби известност и в България.

Момиче за шотове

nezakonni_profesii5

Работата на тези момичета понякога се състои единствено в продажбата на шотове, друг път и на всички алкохолни и безалкохони напитки, които предлага заведението. Това са млади, често оскъдно облечени жени, които обслужват ресторанти, барове и други събития. Момичетата за шотове си докарват средно между 300 и 600 долара на вечер. Те получават по 25 цента за всеки шот, продаден на бара, като останалата част от заплащането идва от бакшиши, които варират между 1 и 20 долара на питие.

Източник: profit

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>