Всеки има нужда от нещо различно. Някои предпочитат гледки към горите, други – язовири, реки. 7 места във величествената планина, които си заслужава да посетим.

1-Rusalsko

Всеки има нужда от нещо различно. Някои предпочитат гледки към горите, а други обичат язовирите, реките. Преди да се възхищаваме на красивите гледки по света, е добре първо да опознаем добре България и да се запознаем с нейната красота – именно затова erodopi.eu показва приказни кътчета в Родопа планина, които по нищо не отстъпват на световно известните курорти и популярни забележителности.

Маджарово – меандрите на р. Арда

Пътувайки към най-източните разклонения на Родопите, където река Арда образува едни от най-красивите си меандри с обширни пясъчни плажове на входа на язовир Ивайловград, ще попаднете в друг свят.

1-Arda

Меандрите на река Арда.

Язовир Ивайловград – изглед от с. Сеноклас

Язовир Ивайловград – изглед от с. Сеноклас. © Никола Шишманов.

Язовир Ивайловград – изглед от с. Сеноклас. © Никола Шишманов.

Може да се насладите на тази гледка, ако сте готови да вървите 40 минути пеша или имате високо проходима кола. Отбивката се намира по пътя между град Маджарово и село Сеноклас. Язовир Ивайловград е притегателен център за любителите на природата, а с откриването на летния риболовен сезон, най-достъпните места около него се превръщат в малки къмпинги

Орлово око

Орлово око. © Евгени Динев – http://vgenidinev.com/

Орлово око. © Евгени Динев – http://vgenidinev.com/

“Орлово око” се извисява над родопско ждрело. От площадката се открива спиращ дъха изглед към красотите на Родопите и безкрайните хоризонти.

Крепостта Моняк

Крепостта Моняк. © http://bulgariatravel.org/

Крепостта Моняк. © http://bulgariatravel.org/

Веднъж стигнали до крепостта, пред очите на туристите се открива невероятна гледка към язовир „Студен кладенец” и град Кърджали. Преживяването си заслужава трудното изкачване.
крепостта моняк

Юмрук Скала

Юмрук скала.

Юмрук скала.

Когато се намираш на място като Юмрук скала няма как да не се преклониш пред величествената гледка, която се открива пред теб.

Язовир Кърджали

6-yazovir_Kqrdjali

Язовир Кърджали.

Той е един от най-големите в България и има разработени атракции като разходка с кораб, както и приятните плаващи ресторанти, в които се предлагат вкусни ястия.

Татул

Татул. © Евгени Динев – Татул

Татул. © Евгени Динев – Татул

Един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи, е Тракийското светилище край село Татул. Може да седнете и да се насладите на красивата гледка и спокойствието наоколо.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>