Те не са по-здрави и по-силни от всички останали. Просто знаят, че нямат право да припадат и да умират, докато от тях зависи някой друг.

'R you talking to me?... Робърт де Ниро - един от символите на силния човек - и на екрана, и извън него.

‘R you talking to me?… Робърт де Ниро – един от символите на силния човек – и на екрана, и извън него.

Сандра Мей*

Силните хора са много по-беззащитни от слабите. По време на урагана гъвкавата тръстика се огъва и шумоли, а борът просто се чупи и умира завинаги, казват китайците, и те знаят какво говорят.

Те са отговорни не само за себе си. И не дори и само за своите близки. Те са отговорни за целия свят, попаднал в тяхната орбита. Защото силата привлича – както казват физиците, и те също знаят какво говорят.

Силните хора не са по-здрави и по-силни от всички останали. Те знаят, че нямат право да припадат и да умират, докато знаят, че от тях зависи някой друг. Те са способни по време на обширен инфаркт да скочат във водата, да доплуват до давещо се дете, да го изтеглят на брега, да се уверят, че вече нищо не го застрашава – и едва след това да се изключат. Така казват лекарите, а лекарите са видели много повече чудеса, отколкото физиците и китайците, взети заедно.

Силните хора, освен това, са и много самотни. И това не е, защото не могат да търпят никого до себе си. Просто… Те са силни! Затова на никого не може да му хрумне, че те могат да бъдат наранени, уплашени, самотни, тъжни.

Силните хора ходят по земята мълчаливо. С тях не винаги е лесно, не винаги са приятни, не винаги е комфортно… Но е надеждно! Защото те са същата тази кавалерия, която винаги идва на помощ в последния момент.

Пазете силните хора.

Превод: Другите новини

Това е единственият “портрет”, с който се подвизава Даря Налепина – Сандра Мей.

* Истинското име на Сандра Мей е Даря Налепина – писател и преводач. Пише под два псевдонима: Сандра Мей за любовни романи и Саша Майская за ироничната си проза.

Любовните й романи са изпълнени с любов, чувственост и страст. Те са опит човек да се откъсне от всекидневната рутина и да се потопи в море от любов.

Главната „героиня“ в романите ѝ е Любовта.

Защо да се терзаете един друг, ако знаете със сигурност, че се обичате? Защо трябва да се поддавате на предразсъдъци или на коментарите на околните, че бракът ви е неравностоен? Зарежете лъжливия срам, заключете под катинар подозренията, прошепнати ви под сурдинка от завистниците, и се хвърлете в обятията на този, чийто единствен поглед кара сърцето ви да бие – това са основните теми в любовните романи на Сандра Мей.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>