visoki_tok4eta

Може да намалите калориите и да се потите с часове във фитнес залата, но има 5 на пръв поглед безвредни неща, които саботират отслабването ви.

1. Свръхголемите чанти

Има много жени с повече мазнини, натрупани от едната страна на тялото заради абсурдно големите им чанти. С течение на времето лошата поза, провокирана от тежката чанта, води до неравномерно разпределение на мастната тъкан. Това също така активира мускулите повече от едната страна и създава мускулен дисбаланс.

Съвет: Не носете тежка чанта, тъй като това засяга и позата, и фигурата ви. Носете чантата си ту на едното рамо, ту на другото. Това ще намали болките в гърба, раменете и врата.

Източник: Dama

2. Фалшивият тен

 

В продължение на години смятахме, че изкуственият тен ще ни направи по-слаби и привлекателни. Всъщност той увеличава телесното тегло в дългосрочен план. Учени от Швеция откриха, че химикалите, известни като фталати, които се съдържат в лосионите за тен, ни правят по-склонни към напълняване и увеличават два пъти риска от диабет. Фталатите стимулират тялото да съхранява мазнини в областта около стомаха, защото нарушават хормоналния баланс и така увеличават телесното тегло.
3. Натовареното всекидневие

Жените, които непрекъснато превключват между домакинската работа, грижите за децата, работата и прочие, са предразположени към напълняване. Превключването между различните задължения изчерпва част от мозъка, която регулира самоконтрола. Заетостта оказва влияние върху избора на храна. Когато сте толкова заети, че не можете да мислите трезво, е много по-вероятно да изберете нездравословни храни. Сладките изкушения нарушават нормалните нива на кръвната захар, което води до умора, а по-голямото количество кафе залива тялото ви с хормона на стреса кортизол.

Съвет: Никога не консумирайте храна, докато се разсейвате с нещо друго. В противен случай ще дъвчете неправилно и ще погълнете по-големи количества, което ще доведе до подуване на корема.

4. Клиновете

Тесните клинове могат да направят мускулите мързеливи, което води до слаби мускули на корема и краката. Освен това те пречат на нормалната кръвна циркулация и предразполагат към появата на целулит.
5. Високите токчета

Високите токчета са една от причините за появата на коремче, тъй като променят стойката и стомашните мускули. Носенето на много високи обувки ви кара да накланяте таза напред, което води до появата на коремче. Освен това високите токчета отслабват коремните мускули.

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>